13 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović objavio zaključak sa sjednice Vlade o sporazumu sa američkom firmom za lobiranje

Izvor: Dragan Tomašević foto/Antena M

Politika

Comments 2

Abazović objavio zaključak sa sjednice Vlade o sporazumu sa američkom firmom za lobiranje

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši premijer, predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, objavio je dokument - Zaključak kojim je Vlada usvojila Informaciju o Sporazumu o korišćenju usluga lobiranja za potrebe Vlade od strane kompanije "Bipartisan Solutions" iz Vašingtona.

U dokumentu iz 26. januara prošle godine se navodi da je Vlada dala saglasnost za korišćenje 350.000 iz tekuće budžetske rezerve, te da je Ministarstvo finansija zaduženo da iz tih sredstava isplaćuje sredstva u iznosu po fakturama koje će kompanija "Bipartisan Solutions" dostavljati počev od januara 2023. godine.

Kabinet premijera Milojka Spajića juče je naveo da je Vlada dostavila Nacionalnom savjetu za borbu protiv korupcije dokumentaciju o tom sporazumu, koja, kako tvrde, dokazuje da je Vlada Dritana Abazovića za lobiranje nezakonito potrošila 350.000 eura.

Kažu da nedostaje akt koji bi predstavljao osnov zaključivanja ugovora sa pravnim dejstvom u odnosu na Vladu, a da nije ispoštovan ni Zakon o javnim nabavkama.

U dokumentu se ističe da je Abazović pismo o angažovanju zaključio 13. decembra 2022. u ime Vlade, ali da za to nije imao njenu prethodnu saglasnost.

Abazović je danas kazao da je ugovor tu, ali da u izvršnoj vlasti "samo nisu htjeli da ga vide", dok iz Vlade kažu da ugovora u lobiranju nema u Generalnom sekretarijatu.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Mislim da je veća poenta ko je čovjek koji je lobirao i za koga još radi istovremeno.I ko mu je veza sa njim?Pogodite?Ima li ta veza najbliže veze sa Rusijom i Srbijom?Kako se zove firma i veza sa FK Partizanom?Suviše sličnosti za izdajnika!

Orlov krš

Pa skupo je koštala Dritanova vožnja biciklom po Njujorku,na račun crnogorskih građana!