16 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

17° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odbornici Evropskog tima za Nikšić predali inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluka usvojenih na sjednici SO

Politika

Comments 0

Odbornici Evropskog tima za Nikšić predali inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluka usvojenih na sjednici SO

Autor: Antena M

  • Viber

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, tražili smo povlačenje sa Dnevnog reda tačaka Odluka Agencije za projektovanje i planiranje o promjeni oblika društva, kao i Statut Agencije, jer je protivustavna, protivzakonita i u krajnjem nepismena, poručuju iz Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić. 

- Kako lokalne vlastodršce ne interesuju ni Ustav, ni zakoni, niti poštovanje ovih akata, odbornici vlasti usvojili su i takve odluke, a mi smo danas predali inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu njihove ustavnosti i zakonitosti.

Koliko neznanje, neprofesionalizam i pravna hajdučija vladaju u lokalnoj upravi Nikšića, pokazali smo argumentovano, a na sve to onaj koji je trebalo dati objašnjenja za takvo činjenje jednostavno kaže "neću odgovarati".

E pa poručujemo im da će odgovarati pred sudovima Crne Gore i pred građanima Nikšića, jer tu su da rade u interesu grada i da odgovaraju na sva pitanja, iako najčešće niti umiju odgovoriti, niti imaju odgovora - navodi se u saopštenju. 

Sve što rade – rade na silu, bahatost, bez znanja i mimo zakona i donose nezakonite odluke, koje proizvode dalji pravni haos i dovode lokalna preduzeća i zaposlene u njima u neizvjestan položaj, bez regulisanih prava i obaveza, dodaju u saopštenju. 

- No htjeli ne htjeli moraće odgovoriti i odgovarati za svu nestručnost, neznanje ili namjerno kršenje propisa - zaključili su. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR