16 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perović: Glasanje Čarapića razočaravajuće i protivno interesima CG, u ovakvim situacijama uzdržan je isto što i protiv

Politika

Comments 3

Perović: Glasanje Čarapića razočaravajuće i protivno interesima CG, u ovakvim situacijama uzdržan je isto što i protiv

Autor: Antena M

  • Viber

U najmanju ruku začuđujuće je i razočaravajuće glasanje poslanika PES Vasilija Čarapića, kaže za Antenu M karijerni crnogorski diplomata Željko Perović. 

"Ako je ministarka Maida Gorčević jasno saopštila pozitivan stav kao i apsolutna većina članica EU o prijemu Kosova u Savjet Evrope, a podrazumijeva se da zemlje kandidati za prijem usaglasavaju spoljnu politiku sa zemljama članicama, onda je ovakav stav Čarapića protivan interesima Crne Gore", kaže Perović za Antenu M. 

Biti uzdržan u ovakvim situacijama znači isto što i glasati protiv, poručuje Perović. 

"Crna Gora je davno priznala Kosovo, ima odlične bilateralne odnose kao i saradnju na multilateralnom planu sa susjedom i ništa nije bilo normalnije nego glasati za prijem Kosova u SE.

Ovakav stav poslanika iz Crne Gore, sa izuzetkom poslanika Mugoše sigurno doprinosi negativnom imidžu naše zemlje kod zapadnih partnera, posebno kod onih koji su i najuticajniji prilikom donošenja svih odluka vezanih za prijem Crne Gore u punopravno članstvo u EU", kaže Perović.

Ističe da je prvu iznenadnu šansu za ubrzan prijem upropastila prethodna Vlada Dritana Abazovića. 

"Naročito on lično i bilo bi pogubno da sadašnja PES-ova Vlada upropasti i ovu drugu. Ako se od poslanice bivšeg DF-a očekivalo ovakvo glasanje, onda je za poslanika PES, partije kojoj su “puna usta Evrope”, glasanje suprotno politici EU je deprimirajuće i zabrinjavajuće, za Crnu Goru, naravno", kazao je Perović. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

DOCLEA

Mnogi prestavnici EU..javno izjavljuju kako ova Vlada..čini...fantasticne stvari..u vezi Kosova na glasanje u SAVJETU EVROPE..ALBANSKE STRANKE CUTE..uvezi Srebrenice..Bosnjačka stranka cuti...ako je ovo tačno..a tačno je..zašto Crnogorci brane tudje interese a propade i Crna gora i Sloboda.

Katunjanin-Miogost

Haos i bezvlašće u državi totalno samovlašće.Sudstvo i MUP , postali su marionete u rukama krimi političkih "elita". Bruka , sramota i propast .Što rade DF i URA , i njihove marionete.

Tek tako

Vjerujem da vise nikoga u CG ne moze ovakvo sto iznenaditi valjda su ovi Crnogorci, Albanci, Muslimani, Hrvati i ostali shvatili đe nas vodi PES. Ako i pored toga zavrijeđuju glas neka nam je svima jedno veliko zbogom Evropo i dobar dan srpski svete