24 °

max 24 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

24° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Camaj: Preispitati odnos parlamentarne većine, nakon Čarapićeve uzdržanosti

Politika

Comments 2

Camaj: Preispitati odnos parlamentarne većine, nakon Čarapićeve uzdržanosti

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Odnosi unutar parlamentarne većine biće preispitani. To je Televiziji E kazao poslanik Albanskog foruma, Nikola Camaj, nakon što je poslanik Pokreta Evropa sad, Vasilije Čarapić, bio uzdržan tokom glasanja za prijem Kosova u Savjet Evrope. Insistiraće, kaže Camaj, i na odgovoru zbog čega je Čarapić u Strazburu promijenio mišljenje.

Prijedlog o prijemu Kosova u Savjet Evrope usvojen je sa 131 glasom u Parlamentarnoj skupštini SE u Strazburu, a crnogorski poslanici glasali su različito. Osim uzdržanog Čarapića, Boris Mugoša iz Socijaldemokrata je glasao za, a protiv je bila Maja Vukićević iz Demokratske narodne partije.

“Što se tiče nas, potpisano ili nepotpisano, nešto što se dogovorimo mi ćemo ispoštovati do kraja. Nećemo dozvoliti da ne budemo ispoštovani. Još sam u Strazburu i nijesam imao prilike da pričam sa Čarapićem, da vidimo koji su razlozi da mijenja mišljenje, jer je u Strazbur došao drugačijeg mišljenja. Tražimo da se objasni šta se u međuvremenu desilo,” ističe Camaj.

Svjestan je, kaže, da je srpska politika bila aktivna i prisutna, te da određeni pritisci postoje. Poručuje da se sa državnom politikom niko ne smije igrati.

“Valjda postoje neke obaveze u odnosu na potpisani Sporazum. Ja sam imao razumijevanje za glasanje Maje Vukićević zbog poznatih stavova, načina na koji je izlagala. Na kraju krajeva, glas poslanika treba da bude slobodan. Međutim, ovdje postoji druga priča i ne mogu imati nikako razumijevanja za takav način i odnos prema jednom bitnom vanjsko-političkom pitanju Crne Gore,” kaže Camaj.

Potpisani Sporazum je jasan, vanjsko-politička orijentacija 44. Vlade bće utemeljena na aktivnom i kredibilnom članstvu Crne Gore u NATO, punoj posvećenosti EU integracijama, razvijanju prijateljske saradnje sa susjednim državama koje je Crna Gora priznala, jačanju uloge Crne Gore u multilateralnim inicijativama i organizacijama.

Iz Vlade se, zbog stavova partijskog kolege nijesu oglasili. Nisu ni iz Ministarstva evropskih poslova.

Podsjetimo, ministarka Maida Gorčević je 29. marta, u Prištini, izjavila da će zvanična Podgorica podržati ulazak Kosova u Savjet Evrope kada o tome bude odlučivao Komitet ministara te organizacije. Premijer Spajić je istog dana poručio:

“Pravo glasanje će se desiti u aprilu kada ćemo imati plenarnu sjendicu i kada ćemo imati Ministarski savjet, kada ćete moći da vidite zvaničan stav države Crne Gore.”

Naredne sedmice, poslanik Albanskog foruma, Nikola Camaj, iniciraće razgovor i tražiti objašnjenje pred koalicionim partnerima za Čarapićev potez. Ističe da se potpisani Sporazum mora poštovati.

“Ko nije spreman to da učini, na Albanski forum ne može računati”, zaključio je Camaj,

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Bozovic Brano

Ti Camaj,ti si jedan nesojluk.Bolje biti sa cetnicima nego lopovima,to je tvoja izjava prije formiranja Spajiceve vlade NESOJU!

Tek tako

Dobice jos dvije fotelje u vlasti i idemo istim putem