18 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS odgovorila DSA: Pozivamo vas da zbog kratkoročnih ličnih i partijskih interesa ne urušavate prava koja smo zajedno mukotrpno sticali

Politika

Comments 0

BS odgovorila DSA: Pozivamo vas da zbog kratkoročnih ličnih i partijskih interesa ne urušavate prava koja smo zajedno mukotrpno sticali

Autor: Antena M

  • Viber

Demokratski savez Albanaca (DSA) potpuno je promašio oblast u kojoj je Poslovnikom ustanovljeno pravo poslanika manjinskih partija da imaju potpredsjednika Skupštine Crne Gore, smatraju u Bošnjačkoj stranci.

"Naime, ovdje se ne radi o pravu, posebno ne o pravu koje počiva na sili većine, već o demokratskim principima i ustaljenoj demokratskoj praksi. To znači, uvaženi prijatelji, da je potpredsjednik iz reda poslanika manje brojnih partija pravo tih poslanika i o tome treba da se dogovore ti poslanici, a ne da im bilo ko van te grupe nameće rješenje.

Upravo na tome počiva to ustanovljeno pravo i u svakom slučaju u kojem bi bilo ko van poslanika manjinskih partija arbitrirao o ovom pitanju, taj potpredsjednik ne bi bio potpredsjednik poslanika manjinskih partija, već aktuelne ili neke ad hok skupštinske većine", saopšteno je iz BS.

Radi javnosti, kkako nadaje navode, žele da saopšte da od ukupno 11 poslanika manjinskih partija u Skupštini Crne Gore, kandidata BS Damira Gutića je za potpredsjednika Skupštine potpisom podržalo šest poslanika BS, poslanici Adrijan Vuksanović (HGI) i Mehmet Zenka (DUA), dok je usmenu podršku dao i predsjednik Force Genci Nimanbegu. Dakle, 9 od 11 poslanika.

"Pozivamo vas da zbog kratkoročnih ličnih i partijskih interesa ne urušavate prava koja smo zajedno mukotrpno sticali", zaključuju iz BS.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR