15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
URA: Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke

Politika

Comments 1

URA: Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke

Autor: Antena M

  • Viber

Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je juče da se na dnevnom redu V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore uvrste predlozi poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA o povećanju minimalne penzije na 450 eura za korisnike srazmjernih penzija, ali i povećanje dječijih dodataka za 50 odsto, navodi se u saopštenju URA.

Dodaju da nova vlast nastavlja svoj diskriminatorski, ignorantski i nepravedni odnos prema korisnicima srazmjernih penzija kojih u Crnoj Gori ima preko 10 hiljada, od kojih većina prima penzije u iznosima od 60 do 200 eura, zbog čega ova grupa stanovništva spada među najugroženijima u Crnoj Gori.

“Podsjećamo da je prethodno u decembru 2023. godine Skupština Crne Gore donijela Zaključak kojim je obavezala Spajićevu Vladu da najkasnije do kraja marta 2024. godine predloži povećanje i srazmjernih penzija. Međutim, Vlada je to odbila da učini, a sada Spajićevi i Mandićevi poslanici odbijaju da se o ovoj temi uopšte i raspravlja stavljajući građankama i građanima jasno do znanja da oni ne žele da se bave njihovim problemima”, ističe se u saopštenju.

Takođe, kako dodaju, ako se već od Spajićevih poslanika nije moglo očekivati da glasaju da se u dnevni red uvrsti naš predlog o povećanju dječijih dodataka za 50 odsto, očekivali smo makar od svih poslanika partija parlamentarne većine koji su izglasali donošenje aktuelnog zakonskog rješenja 2021. godine.

“Međutim, neke partije čini se sve više gube svoj karakter i takmiče se u tome ko će se bolje dodvoriti i prikloniti Spajiću i njegovim odlukama, pa koliko god one bile loše za Crnu Goru i njenu budućnost”, zaključuju u URA.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

cronicler

Što god od vas polazi sve je Danajski dar, pa neka su vas odbili. Vas treba samo na ignore...iako i oni jiesu neka sreća.