11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konatar u PSSE podržao inicijativu da pravo na zdravu životnu sredinu bude dio osnovnih ljudskih prava

Politika

Comments 1

Konatar u PSSE podržao inicijativu da pravo na zdravu životnu sredinu bude dio osnovnih ljudskih prava

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar podržao je, na proljećnom zasijedanju Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope(PSSE) u Strazburu, inicijativu kojom se pravo na zdravu životnu sredinu priznaje kao dio osnovnih ljudskih prava, saopšteno je iz URA-e. 

U svom govoru u PSSE Konatar je, kako dodaju, naglasio da će Crna Gora, Ustavom definisana i kao ekološka država, uvijek snažno podržati svaku inicijativu koja ima za cilj promociju ljudskih prava na zdravu životnu sredinu.

Konatar je kazao da je izazov klimatskih promjena naša realnost i najveća egzistencijalna prijetnja za čovječanstvo. Naš odgovor, kaže, mora biti urgentan, hrabar i zajednički u postizanju dodatnih napora za zaštitu životne sredine.

"Kao Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope moramo gledati u budućnost i postaviti pravac i standarde u zaštiti životne sredine koji će se vrednovati i mjeriti u decenijama koje dolaze. Imamo priliku da preduzmemo hrabre i odlučne akcije za stvaranje održivog i pravednog svijeta za sve", zaključio je obraćanju PSSE poslanik Miloš Konatar.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

sičija

Kakve vi veze imate sa zdravom sredinom, đe god dođete sve otrujete vašim djelovanjem po Vučićevoj direktivi. Kako vas nije više sram?! Od vas nam ništa nije potrebno, sem da se u magli izgubite.