19 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CEP: Podržavamo inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

Politika

Comments 1

CEP: Podržavamo inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska evropska partija odlučno podržava inicijativu 61-ne NVO i 14 javnih ličnosti da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o memorijalizaciji žrtava genocida u Srebrenici, koji je neporeciva činjenica, saopštio je podpredśednik Crnogorske evropske partije Stevo Vučinić. 

"Počinila ga je vojska pod komandom generala Ratka Mladića koju je politički sponzorisala vlast Radovana Karadžića – oba osuđeni kao ratni zločinci. Zato je predložena Rezolucija zasnovana na činjenicama, povjesno utemeljena i moralno opravdana", navodi Vučinić.

Crnogorska evropska partija, kako dodaje, okuplja građane koji su velikim dijelom pripadali nekadašnjem Liberalnom savezu.

"Bili su okosnica antiratnoga pokreta u zemlji. Riječju i djelom su se suprostavljali agresiji na Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Zalagali su se devedesetih godina XX vijeka za iste ideje za koje se zalaže i Crnogorska evropska partija u XXI vijeku – mir i ljubav među narodima i pripadnicima svih vjeroispovijesti i puno poštovanje teritorijalnoga integriteta svih država nastalih nakon raspada Jugoslavije.

Zato se i Crnogorska evropska partija zalaže za puno poštovanje nezavisnosti i teritorijalne cjelovitisti Bosne i Hercegovine, kao međunarodno priznate države, kojoj inače ideološki nasljednici izvrišioca tog monstruoznoga zločina prijete disolucijom. Prijete joj baštinici ideologije takozvanoga Srpskoga sveta, remek djela izopačenosti, čiji protagonisti nijesu prijetnja teritorijalnoj cjelovitosti samo Bosne i Hercegovine nego i cijelom Centralnom Balkanu, uključujući i Crnu Goru. Zato je Crna Gora obavezna da odlučno da stane iza ove inicijative i podrži je svim instrumentima države. I mi, kao Crnogorska evropska partija, to činimo. Bez suočavanja sa prošlošću nema nam puta u budućnost. Niti se apologeti te zločinačke ideologije mogu uljuditi i dovesti poznaniju prava, bez zajedničkoga usnopljenoga i snažnoga otpora međunarodnih snaga čovječnosti", zaključuje Vučinić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

serdar

Puna podrška.CEP je pravi zastupnik čojske Crne Gore.