12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić-Pirc Musar: Crna Gora da bude lokomotiva, koja će povući zemlje ZB ka EU

Izvor: Vlada CG

Politika

Comments 0

Spajić-Pirc Musar: Crna Gora da bude lokomotiva, koja će povući zemlje ZB ka EU

Autor: Antena M

  • Viber

„Slovenija će Crnoj Gori pružati podršku do kraja puta, a taj put vodi u Evropsku uniju. Nadam se da će Crna Gora biti lokomotiva, koja će povući zemlje Zapadnog Balkana“, istakla je predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem. 

„Crna Gora je predvodnica u integracijama, a Vaša Vlada je ubrzala voz ka Evropskoj uniji. O značaju članstva možda najbolje govori naše iskustvo. Otkada smo smo postali dio EU, prije 20 godina, BDP po glavi stanovnika je praktično dupliran“, poručila je predsjednica Slovenije.

 

Predsjednik Vlade Crne Gore je istakao značaj podrške iz Slovenije, naročito u ključnim momentima, kakav je upravo rad na ispunjavanju privremenih mjerila da bi se dobio IBAR već u junu. 

U kontekstu reformi u poglavljima 23 i 24 apostrofirana je važnost dobre saradnja Vlade i Skupštine. 

„Vladavina prava je počela da dostiže nivo, na kom se očekuje da funkcioniše. Dugo vremena nijesu u punom kapacitetu radile ključne institucije u tužilaštvu i sudstvu. Postavljanje profesionalaca na vitalnim pozicijama od najvećeg je značaja, a usvajanje Zakona protiv pranja novca i finansiranja terorizma označilo je rez u odnosu na neke negativne prakse iz prošlosti“, poručio je premijer Spajić. 

Tokom sastanka bilo je riječi o velikom i neiskorišćenom prostoru za jačanje ekonomske saradnje dvije države. U tom smislu predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar stigla je u posjetu sa privrednom delegacijom. 

U razgovoru je apostrofirana važnost da se povrati povjerenje investitora u pravosudni sistem, kao osnov za dolazak kredibilnih kompanija. 

Predsjednik Vlade Spajić je prezentovao više reformi, koje za cilj imaju upravo uklanjanje biznis barijera. 

Zaključeno je da je borba protiv hibridnih ratova izrazito važna, tako da je skoro otvaranje Centra za za borbu protiv sajber kriminala, izuzetno važno za regionalnu sigurnost na tom planu, saopšteno je iz Kabineta premijera Spajića.          

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR