12 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kakav savez prave SDP, SD i LP: Na duže je staze, u njemu neće biti samo partije

Izvor: PA

Politika

Comments 3

Kakav savez prave SDP, SD i LP: Na duže je staze, u njemu neće biti samo partije

Izvor: Portal Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Građanski ‘pakt’ Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata i Liberalne partije, koji će biti još širi angažmanom srodnih organizacija i pojedinaca, prvi će put nastupiti zajedno na predstojećim lokalnim izborima u Budvi 26. maja. 

Znajući raspodjelu snaga u tom gradu, čini se kako će njihov inauguralni nastup biti više ‘zagrijavanje’ za izbore koji slijede – prije svega za one u Kotoru, gdje sve tri partije imaju jako aktivne opštinske odbore.

Kako je Portalu Analitika nezvanično saopšteno iz jedne od partija, njihov savez neće biti samo koalicija srodnih političkih subjekata, već će težiti znatno širem objedinjavanju snaga koje su na građanskom i evropskom fonu. Vjeruju kako prostor za jačanje tako koncipiranog pokreta postoji.

Računaju, tako, na slobodne pojedince, akademske radnike, lokalne grupe i organizacije, a vjeruju da će biračima – bilo na lokalnom ili državnom nivou – ponuditi nešto što je novo, uz platformu kojom će se na moderan način suprotstaviti destruktivnim procesima u crnogorskoj politici.

Podsjetimo, pomenute stranke već raspolažu brojnim mandatima u lokalnim parlamentima širom države, neke od njih imaju i čelnike opština, poput Cetinja i Plava, a što se državnog nivoa tiče – u Skupštini su zastupljene Socijaldemokrate.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Zzzzzzzz

Komite crnogorska lovcenske straze 21 maj kentera idr

Mila K

Ako je tačno, desna ruka Spajića stiže. A zbog nekih mladih ljudi ne bi trebalo da je tako.

SPQR

Konačno, dobra vijest iz suverenističkog bloka... Ovakva saradnja zasluzuje malo proaktivniji medijski nastup čelnika konstituenata ove koalicije.