21 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

16° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 14°

Četvrtak

16.05.

21° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

26° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CDT: Zašto izbori u Šavniku nijesu zakoniti, fer niti pošteni?

Politika

Comments 0

CDT: Zašto izbori u Šavniku nijesu zakoniti, fer niti pošteni?

Autor: Antena M

  • Viber


Centar za demokratsku trazniciju (CDT), u susret najavljenim pregovorima o rješavanju pravno-političke krize vezane za izbore u Šavniku, uputio je javnosti nacrt teksta prigovora koji bi partije učesnice na tim izborima trebalo da dostave Državnoj izbornoj komicije (DIK).

U CDT-u smatraju da bi DIK onda trebalo da odbije prigovor zbog nenadležnosti, pa bi se, shodno zakonu, on našao pred Ustavnim sudom.

"Ne ulazeći u prejudiciranje ishoda tih pregovora, smatramo da je veoma važno poslati poruku da izborni proces poput ovoga u Šavniku ne smije biti osnova za bilo kakve pregovaračke pozicije već mora biti poništen. Zato danas želimo dati detaljan pregled agrumenta koji nedvosmisleno ukazuju da izbori u ovoj opštini nijesu ni legalani niti legitimni", saopšteno je iz CDT-a.

U saopštenju navode da vjeruju da svako ko ima elementarno znanje o izbornim procesima i biračkom pravu ne može te izbore smatrati zakonitim.

"Iskustvo nas uči da su partijski dogovori često bili ispred prava, međunarodnih standarda i javnog interesa, pa smatramo da šira javnost treba da ima pregled svih činjenica koje ovaj izborni proces čine ništavnim", zaključuju iz CDT-a i dostavljaju tekst prigovora koji se može pročitati na linku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR