24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Nakon prijateljskog ubjeđivanja sa Spajićem, poslanici PES-a potpisali rezoluciju o genocidu u Jasenovcu

Politika

Comments 6

Knežević: Nakon prijateljskog ubjeđivanja sa Spajićem, poslanici PES-a potpisali rezoluciju o genocidu u Jasenovcu

Autor: Antena M

  • Viber

Parlamentarna većina, bez poslanika albanskih stranaka, sinoć je uputila skupštini predlog rezolucije o osudi genocida u Jasenovcu. Kako je došlo do podrške poslanika PES-a tom dokumentu koji prijeti da izazove tenzije u odnosima sa Hrvatskom, za TV Prva govorio je jutros lider DNP-a Milan Knežević:  

"Mi smo imali sastanak sa premijerom Spajićem i dogovorili smo se da PES, odnosno njihov poslanički klub, podnese tu rezoluciju. Oni su u srijedu podnijeli tu rezoluciju, odnosno poslali su nam predmete rezolucije, ali su u četvrtak odustali da je potpišu zato što je Hrvatska uputila protestnu notu. Juče je bio zadnji rok, odnosno onaj poziv koji sam ja uputio Spajiću i PES  je tražio dodatno vrijeme da se konsultuje sa Hrvatskom.

Crna Gora se uopšte nije konsultovala sa Srbijom oko rezolucije o Srebrenici. Međutim, nakon razgovora sa premijerom Spajićem i jednog prijateljskog ubjeđivanja, poslanici PES-a su potpisali svoju rezoluciju o genocidu u Jasenovću. Mi smo takođe stavili potpise na tu rezoluciju i ona se juče našla u Skupštinskoj proceduri i očekujem da ćemo odmah nakon 22. maja ući u proceduru njenog uvrštavanja u dnevi red i njenog izglasavanja", rekao je Knežević.

Knežević je time potvrdio navode Pobjede da su on i Mandić poručili Spajiću da će ako njegovi poslanici ne predaju rezoluciju o Jasenovcu, Vlada Crne Gore će biti potpuno blokirana. Na Spajićev pokušaj da odgodi odluku - pričom da još ne postoji konačan tekst rezolucije i da su potrebne dodatne konsultacije sa Zagrebom zbog mogućnosti da Hrvatska ospori dobijanje IBAR-a u junu – Knežević i Mandić nijesu reagovali, piše Pobjeda.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

"Dolec'e ni jato jarebicah, i svakoju zhivu uhvatismo. Stoga graja stade medju nama. SVI IZ GRLA POVICU: Pushtite ih, amanat vi bozhi, jere ih je nevolja nagnala, a ne biste nijednu hvatali. Utekle su k vama da uteku, a nijesu da ih pokoljete." Njegos je svoje rekao i za Srebrenicu i za Strpce

Sanja

Pročita li šta je Vulin rekao o TVOJO rezoluciji?Sramota,e to ti je odgovor AV.Aj mu odgovori junače ako ZNAŠ,pošto ne smiješ!

TV_EU

Kakvo ponižavanje Premijera i Vlade !