17 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.05.

24° / 14°

Utorak

30.05.

24° / 14°

Srijeda

31.05.

24° / 15°

Četvrtak

01.06.

24° / 17°

Petak

02.06.

24° / 16°

Subota

03.06.

22° / 16°

Nedjelja

04.06.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CDT: Tužilaštvo ne mari za falsifikovanje potpisa

Predsjednički izbori 2023

Comments 1

CDT: Tužilaštvo ne mari za falsifikovanje potpisa

Autor: Antena M

  • Viber

Iako je utvrđena zloupotreba podataka i potpisa za predsjedničke izbore 2018. godine, Osnovno državno tužilaštvo Podgorica nije preduzelo ništa po tom pitanju, saopšteno je iz CDT-a.

"Ono je odbacilo krivičnu prijavu koju je u ime grupe građana, čiji su podaci i potpisi zloupotrijebljeni za predsjedničke izbore 2018. godine, podnio Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

Iz tužilaštva su CDT o odbacivanju krivične prijave obavijestili skoro punih pet godina nakon podnošenja krivične prijave i to u momentu kada se našoj organizaciji građani opet javljaju sa istim problemom, jer su njihovi podaci zloupotrebljavaju za podršku predsjednikim kandidatima", navode u saopštenju.

Kako dodaju, u obrazloženju za odbacivanje krivične prijave jasno se navodi da su grafolozi utvrdili da potpisi građana koji su se obratili CDT-u i u čije je ime podnijeta prijava nijesu autentični, ipak, krivična prijava je odbačena jer je “nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja”.

"CDT će zbog propusta u postupanju tužilaštva podnijeti Višem državnom tužilaštvu pritužbu na rad Osnovnog državnog tužilaštva.

Ovakva odluka izaziva veliku zabrinutost i nekažnjivost za zloupotrebu podataka građana u izbornom procesu predstavlja samo podstrek za ponovno izvršavanje ovakvih krivičnih djela. Čekamo ishod za ostale krivične prijave i brojne građane koji su nam tada prijavili zloupotrebe i nadamo se da će ovo biti nauk u sadašnjem postupanju tužilaštva povodom novih prijava građanki i građana koji tvrde da su njihovi podaci zloupotrebljeni u ovom izbornom procesu", zaključuju u saopštenju.

Pogledajte rješenje ODT Podgorica OVDJE.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Čuš tužilaštvo? Zar nije osvježilo, pa reaguju, samo na "protivnike"?