10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sarajevo u restoranu 13. Jul

Razonoda

Comments 0

Sarajevo u restoranu 13. Jul

Autor: Antena M

  • Viber

Sa namjerom da obnovi i proširi svoju gastronomsku ponudu i željom da svojim gostima priušti najbolja gastro enološka iskustva i ugođaj koji se pamti, restoran „13. Jul” angažovao je jednog od najpoznatijih i najboljih bosanskih kuvara i šefova kuhinje Nihada Mameledžiju.

U periodU od 12. do 15. avgusta dobro došli ste da uživate u specijalitetima koje potpisuje ovaj gastro majstor u prvom i jedinom vinskom restoranu u Crnoj Gori, restoranu 13. Jul Plantaže.

Nihad Mameledžija, jedan je od najpoznatijih i najboljih bosanskih kuvara i šefova kuhinje, TV lice i autor brojnih knjiga o gastronomiji. Kao dugogodišnji saradnik čuvenog italijanskog šefa Gianluca Tomasija, ovaj gastro majstor radio je u mnogim ekskluzivnim restoranima širom svijeta, kao i brojnim hotelima u Bosni poput Marriot-a u Mostaru i ekskluzivnog Swissotel hotela u Sarajevu.

Deset godina bio je šef kuhinje u italijanskoj ambasadi u Sarajevu, a radio je i u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država. Jedanje od osnivača Udruženja kuvara BiH.

Kažu da je jedan od najboljih kuvara u Bosni, ali i šire. Dijeli I živifilozofiju japanske kuhinje, a to je: transparentnost, otvorenost, povjerenje, a kao osnovne začine za pripremu svakog jela vidi strast i ljubav. Bez njih, tvrdi, nikada ne može da se napravi dobro jelo!

Prepustite se apsolutno savršenim specijalitetima uparenim sa vrhunskim vinima Plantaža.

Za Vas kreiramo ukuse koji se pamte uz pjesmu i autentične zvuke iz Sarajeva.

Poznati regonalni sastav Almir M & Tribune band gostovaće u restoranu 13. Jul od 13 do 15 avgusta, svake večeri od 21 h.
Gostovanjem Nihada Mameledžije i muzičkog sastava Almir M & Tribune band iz Sarajeva počinjemo sa gostovanja najboljih regionalnih šefova i gastro majstora, čime ćemo pružiti privilegiju našim gostima da okuse specijalitete najboljih kuvara regiona kod kuće. U narednom period očekuju vas brojna iznenađenja!

Dobrodošli u novi svijet vina i gastronomije!

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR