10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rimac objavio bombu: Preuzima Bugati, sjedište nove firme biće u Hrvatskoj

Izvor: EPA-EFE

Auto

Comments 2

Rimac objavio bombu: Preuzima Bugati, sjedište nove firme biće u Hrvatskoj

Autor: Antena M

  • Viber

Kompanija Mate Rimca postaje većinski vlasnik Bugattija, čuvene kompanije poznate po superluksuznim i superbrzim autima.

U samo 10 godina kompanija ovog mladog hrvatskog preduzetnika napredovala je od startupa i jednog čovjeka u garaži do stvaranja nove kompanije Bugatti Rimac d.o.o., u saradnji s  najpoznatijim i najsnažnijim automobilskim brendovima na svijetu - Porscheom i Volkswagen Grupom, prenosi Index.

Taj hrvatski brend dokazao je da može ne samo držati korak nego i otvarati nove vidike, namećući drugima standarde performansi i tehnologije. Udruživanje tehničkih znanja i učinkovitog poslovanja Rimca sa 110 godina tradicije dizajna i snažnog brenda Bugattija vodi nastanku najznačajnije kompanije na tržištu hiperautomobila, objavili su iz Rimac Automobila.

Rimac Grupa biće najveći dioničar nove kompanije Bugatti Rimac d.o.o., s udjelom od 55%, Porsche ostaje na 24%, a Hyundai Motor Group na 12%..

Komentirišući i današnju objavu, Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor rekao je: "Ovo je uzbudljiv trenutak u kratkoj, ali burnoj povijesti Rimac Automobila. Toliko smo toga prošli u tako malo vremena, ali ovaj novi projekt podiže stvari na potpuno novu razinu. Rimac i Bugatti savršeno se nadopunjuju. Nedavno smo predstavili svoj najnoviji hiperautomobil, Neveru, što je naišlo na pozitivne reakcije stručnih medija i automobilskih entuzijasta u cijelom svijetu. Stoga sam uzbuđen zbog potencijala koje donosi kombinovanje znanja, tehnologije i vrijednosti ova dva nevjerojatna brenda u stvaranju nekih uistinu posebnih projekata u budućnosti."

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Komplimenti

Bravo Hrvatska. Oni u 21-om, mi u 19-tom (za sad) vijeku slijedeci SPC i cetnistvo

HN

Bravo za Neveru, bravo za Rimac Bugatti, a mi se gložimo oko gluposti i život prolazi u materijalboj bijedi, a bogami i bijedi uma!