7 °

max 19 ° / min 7 °

Četvrtak

28.10.

19° / 7°

Petak

29.10.

19° / 10°

Subota

30.10.

19° / 11°

Nedjelja

31.10.

18° / 11°

Ponedjeljak

01.11.

13° / 10°

Utorak

02.11.

19° / 13°

Srijeda

03.11.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Volvo će proizvoditi isključivo električne automobile prilagođene veganima, bez kože i od recikliranih materijala

Izvor: volvocars.com

Auto

Tag Video
Comments 0

Volvo će proizvoditi isključivo električne automobile prilagođene veganima, bez kože i od recikliranih materijala

Autor: Antena M

  • Viber

Švedski proizvođač automobila Volvo objavio je da će njihov asortiman vozila do 2030. godine biti isključivo na električni pogon i bez materijala životinjskog porijekla.

Kako su saopštili iz kompanije „Volvo“, promjene koje najavljuju su odgovor na zabrinutost kupaca i pokreta za zaštitu životinja, ali i uticaja koje intenzivno stočarstvo ima na životnu sredinu.

Takođe, to se poklapa i sa težnjama „Volvoa“ da do 2030. godine ponudi paletu automobila isključivo na električni pogon.  Model "C40 Recharge" je prvi novi potpuno električni modeli u čijem enterijeru neće biti korišćena koža.

Pored toga, dodaju u kompaniji, aktivno se radi i na pronalaženju visokokvalitetnih i održivih izvora za mnoge materijale koji se koriste u automobilskoj industriji.

Do 2025. godine namjeravaju da se 25 odsto materijala u njihovim automobilima sastoji od recikliranih i bio-razgradivih materijala.

Kao dio svojih klimatskih akcionih planova, takođe imaju za cilj da svi njihovi neposredni dobavljači koriste energiju iz potpuno obnovljivih izvora.

Potpuno električni model "C40 Recharge" već je bez kože, a kompanija eksperimentiše sa novim materijalima, kao što je nordiko – napravljen od otpadaka drveta, recikliranih čepova i plastičnih boca – koji, kako naglašava Robin Pejdž, glavni dizajner „Volvoa“, ima istu „mekoću i toplinu“ kao koža.

 Proizvođač automobila takođe ima za cilj da koristi reciklirani poliester kako bi smanjili ugljenični otisak i platno od lana koji se uzgaja u Švedskoj između usjeva čime se obnavlja zemljište. „Volvo“ će takođe koristiti lanena vlakna za oblaganje unutrašnjosti vrata.

„Potrošači nisu samo usredsređeni na održivost krajnjeg proizvoda, već i na materijal koji u njega ulazi, uključujući i sve ostale dobavljače“, naglašava Stjuart Templar, direktor sektora globalne održivosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR