11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Samo tri sastojka: Neodoljiva čokoladna torta

Izvor: Ilustracija/Wikipedia

Dom i porodica

Comments 0

Samo tri sastojka: Neodoljiva čokoladna torta

Izvor: nezavisne.com

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ko može reći "ne" čokoladnoj torti? One su uglavnom kalorične, ali uz samo tri sastojka, mogu biti manje kalorične a jednako ukusne.

Donosimo vam jednostavan recept kako napraviti ukusnu čokoladnu tortu od samo tri sastojka, crne čokolade, jaja i maslaca.

Sastojci:
175 g crne čokolade
7 jaja
140 g maslaca
Priprema:
Rernu zagrijte na 130 stepeni. Pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izlomite na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice isječen maslac, miješajte dok se ne rastopi.

U jednoj činiji pjenasto umutite žumanca i dodajte im, lagano miješajući, ohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi umutite bjelanca, i kašiku po kašiku dodajte u prethodno pripremljenu smjesu - polako miješajući dok smjesa ne postane homogena.

Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa.

Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebalo da bude mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, posipajte šećerom u prahu, isjecite toplim nožem i poslužite uz lagano umućenu slatku pavlaku ili svježe jagode ili maline.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR