16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Najprljavije stvari u kući, koje najčešće zanemarujemo pri čišćenju

Izvor: EPA

Dom i porodica

Comments 0

Najprljavije stvari u kući, koje najčešće zanemarujemo pri čišćenju

Izvor: N1

Autor: Bojana Vojinović

  • Viber

Postoje predmeti i mjesta u našim kućama koji su jako prljavi, a baš njih često zanemarujemo pri čišćenju.

Mašina za sušenje i ventil u njoj

Nakupljeni konac i ostale sitne čestica odjeće godišnje unište hiljade veš mašina i mašina za sušenje veša. Ti sitni djelovi provuku se kroz rupe koje se nalaze u bubnju mašine i tako mogu da začepe ventil, a još gore od toga, može doći do požara ako slučajno iskra od motora dođe u kontakt s time. Zbog toga treba redovno provjeravati i čistiti unutrašnjost mašine za sušenje veša i ventil, piše Family Handyman.

Staklo na rerni

Prljavština od pečenja i masnoća koja pršti i kaplje po rerni mogu da uzrokuju smrad i dim prilikom korišćenja rerne. Važno je velike mrlje odmah očistiti, ali bitno je i redovno čistiti kompletnu rernu. Ipak, često zaboravljamo da očistimo stakla na vratima. Nih treba izvaditi i posebno očistiti kako se prljavštinja među njima ne bi nakupljala.

Mašina za posuđe

Iako je lako pomisliti da je mašina za sudove čista nakon pranja, to baš i nije tako. Ostaci hrane mogu se uvući u male pukotine u njoj, te s vremenom to može da uzrokuje loš miris.

Kanta za smeće

Iako u nju stavljate kese za smeće, ona je i dalje prljava i treba je redovno čistiti. Sjetite se samo koliko puta je nešto procurilo iz kese za smeće. Najbolje rješenje je da svaki put kada mijenjate kesu za smeće, da kantu poprskate dezinficijensom i prebrišete.

Tastatura

Osim bakterija s vaših ruku, u tastaturi se nakupljaju mrvice hrane, kose i mrtvih ćelija kože. Svaka dva mjeseca s komprimovanim vazduhom bi trebalo da počistite tastaturu. Uz to možete i alkoholom proći između tipki.

Čaša za četkice za zube

Čaša za četkicu za zube jedna je od najprljavijih stvari u kupatilu. Jedno istraživanje je pokazalo da se na njoj nalaze čak i fekalne bakterije. One se, naime, šire kupatilom kada pustite vodu, a prije toga ne poklopite šolju, piše Family handyman.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR