9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trikovi za savršenu limunadu

Izvor: ILUSTRACIJA

Dom i porodica

Comments 0

Trikovi za savršenu limunadu

Izvor: agencije

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Ništa ne osvježava kao ledena limunada, a poželite li je malo “začiniti”, u večernjim satima dodati joj možete i nešto votke, džina ili bijelog ruma te se poigrati sirupima od đumbira, višnje, jagode ili maline.

Ubacite i pokoji listić nane, bosiljka ili grančicu ruzmarina - i dobićete piće kao iz kakvog bara.

No da biste "iscijedili" ono najbolje od limuna, potražite neprskane plodove. Tako ćete moći iskoristiti i koru i dobiti senzacionalan napitak pun ukusa i mirisa. Narežite limune na četvrtine i izmiksajte ih štapnim mikserom pa procijedite sok. Na 10 limuna možete iskoristiti šoljicu šećera i 6 šoljica vode. Sve promiješajte dok se šećer ne rastopi pa čuvajte u frižideru tri dana. Poslužite s ledom i kriškama limuna.

Želite li pak dobiti limunadu koja može duže stajati u frižideru, napravite koncentrat. Trebaće vam 2 šoljice šećera i 2 i po šoljice cijeđenog soka limuna. Zagrijte šećer i polovinu limunovog soka pa miješajte dok se šećer ne rastopi, a sok proključa. Kad se sirup ohladi, pomiješate ga s ostatkom limunova soka i držite u frižideru. Na pola šoljice koncentrata ulijte jednako toliko vode i ubacite koju kocku leda. Koncentrat može stajati do 3 nedjelje u frižideru ili 5 mjeseci u zamrzivaču.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR