11 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čuveni puder za bebe odlazi u istoriju

Izvor: EPA

Dom i porodica

Comments 0

Čuveni puder za bebe odlazi u istoriju

Izvor: buka magazin

Autor: Antena M

  • Viber

"Johnsons" puder za bebe, kompanije "Johnson & Johnson", decenijama se koristi širom svijeta u njezi beba. Njegova uloga je da upija višak tečnosti, kako bi koža ostala suva tokom dana, ali ga naročito u posljednje vrijeme prate razne kontroverze.

Uprkos usavršavanju formulacija i poštovanju Best for Baby standarda, američki farmaceutski gigant je zbog ovog proizvoda do kraja 2021. već platio oko 3,5 milijarde dolara u nagodbama – na osnovu tužbi građana, zbog štetnosti njegovog talka za bebe.

U tužbama se navodi da su J&J proizvodi sadržali azbest koji je uzrokovao kancer. U najvećem broju tužbi riječ je o raku jajnika i mezoteliomi. "Johnson & Johnson" godinama negira povezanost njihovog talka i kancera, ali izgleda da je sada došlo do tačke usijanja…

Naime, kako piše BBC, kompanija će od sljedeće godine prestati da proizvodi i prodaje svoj čuveni puder za bebe, i to na svjetskom planu. Ova najava dolazi nakon više od dvije godine, otkako je gigant prekinuo prodaju talka u SAD. Ali, kompanija je ponovila svoj stav o ovom slučaju, rekavši da decenije nezavisnog istraživanja pokazuju da je proizvod bezbjedan za upotrebu. „U sklopu svjetske procene portfelja, donijeli smo komercijalnu odluku da pređemo na portfolio pudera za bebe na bazi kukuruznog skroba“, stoji u saopštenju.

J&J dodaje da se puder za bebe na bazi kukuruznog skroba već prodaje u zemljama širom svijeta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR