9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ovi proizvodi mogu poslužiti kao zamjena za prašak za veš

Izvor: Pixabay

Dom i porodica

Comments 0

Ovi proizvodi mogu poslužiti kao zamjena za prašak za veš

Autor: Antena M

  • Viber

Ova prirodna rešenja odlična su alternativa deterdžentu za pranje veša.

Odlučili ste prati rublje, ali u posljednjem trenutku ste shvatili da vam je ponestalo deterdženta za pranje veša? Srećom, postoji rešenje koje se nalazi u vašem domu. Mnogi predmeti mogu se pretvoriti u alternative prašku za veš i vašu će odeću očistiti u trenu, piše Love To Know.

Mješavina sode bikarbone i sirćeta

Ovaj spoj često se preporučuje za čišćenje i pranje mnogih površina u domaćinstvu, i to ne bez razloga. Mješavina sode bikarbone i alkoholnog sirćeta vrlo je efikasna i znatno sigurnija varijanta od teških hemikalija za održavanje higijene.

Potrebno je samo da ubacite pola šoljice sode bikarbone prije pranja, a zatim kad pokrenete ciklus za ispiranje ubacite pola šoljice sirćeta, čime dobijate i prirodni omekšivač.

Mješavina sode bikarbone i limunovog soka

Ako nemate alkoholno sirće, ali imate limun u kući – nemate problem. Postupite s limunovim sokom isto kao u prethodnom slučaju, s tim što možete najprije utrljati malo limuna po tvrdokornim mrljama za još bolji rezultat i temeljnije pranje.

Deterdžent za pranje sudova

Deterdženti za sudove mogu se koristiti za pranje veša koji ne zahtijeva posebnu njegu, poput obojenog. Kako biste izbjegli previše pjene i mehurića u mašini, ulijte deterdžent pomiješan s malo vode u bocu s prskalicom, pa poprskajte rublje u bubnju.

Ne treba vam čak ni velika količina – dovoljno je manje od čepa. Kako biste bili sigurni da će se dobro isprati, ulijte sirće pred ciklus za ispiranje.

Šampon

Isto kao i tečnosti za pranje posuđa, šampon je efikasan u pranju šarenog rublja, ali takođe je važno voditi računa o činjenici da on previše pjeni. Zato ulijte vrlo malu količinu i obavezno dodajte alkoholno sirće kao prirodni omekšivač i dodatnu pomoć pri ispiranju.

Sapun

Umjesto deterdženta u krajnjem se slučaju mogu koristiti sapuni, ali biće potrebno malo pripreme. Uzmite gulilicu za povrće i isjecite sitne strugotine. Ubacite ih u mašinu sa vešom. Upotrebite samo nekoliko strugotina jer, poput šampona ili deterdženta za sudove, sapun u komadima može proizvesti mnogo pjene.

Pjena će odlično poslužiti za čišćenje vaše odjeće, ali neće se dobro isprati, zbog čega bi vas koža od odjeće mogla svrbjeti. Ako se bojite da ste upotrebili previše, za svaki slučaj stavite odjeću u dodatni ciklus ispiranja.

Votka za osjetljiv veš

Osjetljivo rublje ima poseban štih, ali ako treba da se riješite neugodnih mirisa ili mrlja u tren oka, a nemate deterdženta za rublje, možete posegnuti za votkom. Ovaj trik najbolje funkcioniše za osjetljivo rublje koje nije jako zaprljano i treba ga malo osvježiti.

Pomiješajte jednake djelove votke i vode u boci s raspršivačem. Okrenite odjeću naopako i malo je poprskajte. Ostavite da se osuši i više nećete osjećati neugodne mirise, prenosi Večernji list.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR