16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ni krive ni dužne ih istjerali sa kruzera: Nisu ni slutili da je ovo razlog

Mozaik

Comments 0

Ni krive ni dužne ih istjerali sa kruzera: Nisu ni slutili da je ovo razlog

Izvor: B92

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Sedamdesetjednogodišnji par je uplatio krstarenje brodom kompanije Holand Amerika lajn kroz Japan, Južnu Koreju i Kinu još u oktobru.

Avionom su stigli do Japana, gdje su se ukrcali na brod i krenuli na devet hiljada dolara vrijedno krstarenje u trajanju 14 dana.

Ipak, sedamdesetjednogodišnji par ostao je neprijatno iznenađen kada im je poslije samo tri dana puta saopšteno da moraju da napuste brod u luci Lusan u Južnoj Koreji.

Razlog? Nemaju vizu za Kinu, niti su imali pojma da im viza za Kinu uopšte treba.

Najgore od svega je što brodska kompanija ne želi da im vrati novac smatrajući da je bila njihova dužnost da za to znaju prije putovanja.

Kako je par optužio turističku agenciju što im nije rekla nešto ovako važno, turistička agencija se ogradila saopštenjem u kome se navodi da se u svim stavkama potpisanog ugovora putnici mole da provjere pravila za ulazak u zemlje koje obilaze.

“Izbacivanje s broda je nešto najsramotnije što smo ikada doživjeli i teško iskustvo za nas. Izgubili smo devet hiljada dolara, a brodska kompanija i turistička agencija je trebalo da nas obavijeste o nečemu tako važnom. Niko nam ništa nije rekao“, rekli su za američke medije.

Stoga pažljivo čitajte ugovor o putovanju prije nego što ga potpišete i uvijek se raspitajte šta vam je potrebno za ulazak u neku zemlju prije nego što krenete na put.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR