8 °

max 12 ° / min 2 °

Subota

29.02.

12° / 2°

Nedjelja

01.03.

11° / 3°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

14° / 11°

Srijeda

04.03.

13° / 11°

Četvrtak

05.03.

15° / 8°

Petak

06.03.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Selfi kao znak usamljenosti

Izvor: Foto: Wikipedia

Mozaik

Comments 0

Izvor: Nezavisne novine

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Selfi kao znak usamljenosti

Oni koji na svoje društvene mreže često postavljaju selfi fotografije doživljavaju se kao usamljeni, a to potvrđuju i najnovija istraživanja koja se bave upravo ulogom ovakvih elemenata u životima korisnika.

Rezultati posljednje studije objavljeni su u Journal of Research in Personality, a pod naslovom "Check Your Selfie before You Wreck Your Selfie".

U istraživanju je učestvovalo 119 studenata čiji je zadatak bio da ocijene Instagram profile 30 korisnika, i to na osnovu 30 posljednjih postova.

Nakon toga su ocjenjivali vlasnike profila, a na osnovu 13 atributa, te su one koji često postavljaju selfi fotografije ocijenili kao osobe koje ne žive dinamičnim životom, te nijesu uspješne u poslu kojim se bave.

Pored toga su ih ocijenili i kao više usamljene od onih koji postavljaju fotografije koje su snimili drugi.

Istraživači su zaključili da nije bilo važno šta se još nalazi na fotografijama, pa su kao negativni doživljavani i oni profili na kojima se nalazilo previše selfija koji su snimljeni na egzotičnim destinacijama, tokom aktivnosti koje se inače smatraju privlačnima, a najviše su kritikovane fotografije koje stavljaju akcenat na tjelesnu spremnost korisnika – poput selfija na kojima korisnici pokazuju mišiće i ostale rezultate vježbanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR