10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mladenci otkazali vjenčanje i zadržali poklone od 30.000 dolara

Izvor: EPA/ANDREA MEROLA

Mozaik

Comments 0

Mladenci otkazali vjenčanje i zadržali poklone od 30.000 dolara

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Jedna buduća mlada razbijesnila je svoje prijatelje i porodicu kada je otkrila da ona i njen vjerenik otkazuju svadbenu proslavu, ali da zadržavaju 30.000 dolara koje su dobili na poklon - prije nego što su tražili još novca za organizovanje druge proslave.

Korisnici društvenih mreža su ostali u šoku kada je postao ''viralan'' Fejsbuk post žene po imenu Pem, koja je obavijestila svoje zvanice o promjeni plana.

''Poslije mnogo suza i razgovora sa članovima porodice, odlučili smo da odložimo naše predstojeće zimsko vjenčanje. Naknadno ćemo vas obavijestiti kada se odlučimo za novi datum'' - napisala je.

Mlada se, zatim, svima zahvalila na velikodušnim ranim donacijama u njihov svadbeni fond, ali je jasno stavila do znanja da nema namjeru da vrati poklone.

''Ne brinite, prikupljenih 30.000 dolara neće biti potrošeno uzalud, već ćemo ih upotrijebiti za medeni mjesec u narednim mjesecima. Kada budemo povratili finansijsku stabilnost i kada budemo mirni u srcima, zakazaćemo novi datum vjenčanja i ponovo otvoriti fond za dalje poklone. Svadbe su skupe'' - zaključila je Pem.

Ona je otišla i korak dalje i najavila da će otvoriti fond za poklone na Amazonu ukoliko neko bude želio da im pokloni nešto za medeni mjesec.

''Da li je ovo j*bena šala?! Nakon što ste prikupili 30.000 odlučili ste da otkažete vječanje i sve potrošite na sebe?'' - pitao je jedan od članova mladoženjine porodice.

Jedna od mladinih prijateljica bila je ubijeđena da je u pitanju šala.

''Lijepo sam vam rekla da ne treba da pijete preko dana. Da li je stvarno otkazano vjenčanje? Već sam tražila slobodan 1. decembar i to je za manje od mjesec dana'' - napisala je.

Jedan od prijatelja imao je manje razumijevanja, pa im je poručio da "odj*bu", a onda se ponovo oglasila Pem kojoj nije bilo jasno zašto je "svi napadaju".

''Osjećam se napadnuto. Vi ste odlučili da nam poklonite novac i možemo sa njim da uradimo šta god želimo'' - dodala je Pem, ali je samo izazvala novi lavinu kritika ljudi koji su je nazvali "pohlepnom".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR