14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Who See: Nova pjesma je prirodan spoj nas i Nikšićkog piva

Izvor: Foto:WHO SEE

Mozaik

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Who See: Nova pjesma je prirodan spoj nas i Nikšićkog piva

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Većina muzičara tokom pandemije koronavirusa ostala je bez posla. Stopirani su svi nastupi. Kako na sve to gledaju, gdje provode vrijeme i kakvi su im dalji planovi, za Antenu M govorili su članovi crnogorskog hip-hop dua Who see.

Antena M: Kako podnosite muzičku pauzu koja je došla silom prilika?

Dedduh: Viša sila, ne radi se, da smo zdravo, biće bolje. Pišemo bez obzira na okolnosti. Odmaramo jedino od nastupa i putovanja, ali zato čuvamo djecu. Dok ovo kucam moji sinovi prevrću kuću naopako.

Antena M: Vaše pjesme prepoznatljive su kao šaljive, ali i veoma aktuelne sa osvrtom na političko i ekonomsko stanje u Crnoj Gori.Nastavićete sa istom tematikom i nakon pauze zbog koronavirusa?

Dedduh: Ostavićemo da se o našim temama, koje spremamo za peti album, priča nakon izlaska albuma. Već imamo osjećaj da nas prisluškuju kradljivci tema. Suština je da biramo teme koje će biti aktuelno-interesantno-kritičke, a to nije lako. Čim nešto nije lako to po automatizmu znači da je Noyz-ov posao.

Antena M: Muzičari se žale na finansijske probleme, šta je sa vama, jeste li našli drugi izvor prihoda? 

Dedduh: Ne samo muzičarima, nikome nije lako.

Antena M: Je li bilo poziva od kolega da im radite pjesme?

Dedduh:  Ako pod ''kolege“ svrstavamo samo repere tu važi jedno čvrsto pravilo, doduše nepisano, da svako piše svoj tekst. Prema tome ne cima nas niko za to. Bitovi, aranžmani, produkcija... to je druga stvar, tu možemo da pomognemo. Isto tako radili smo kolaboracije u žanru i van njega i ispostavilo se da su to slušane pjesme.

Razmišljam da uzmem polovnu violinu i uz nju da vježbam pjevanje, možda i naučim. Naš DJ Mono i kolega Noyz već pjevaju ka´ slavuji. Moram ih sustići.

 Antena M: Planirate li snimanje albuma?

Dedduh: Svakako da planiramo. To će biti peti... Vidjećemo kad, šta i kako.

Antena  M: Poslije vise od godinu vraćate se jednoj zanimljivoj saradnji.Dva velika brenda, Who See i Niksičko, ujedinili su snage. Kako je došlo do saradnje? Kakve su reakcije fanova na pjesmu ''Amo popit po pivo''?

Dedduh: Prirodan spoj, rekao bih. Noyz, Mono i ja smo svakako bili svojevrsna reklama za ''Trebjesu“, a sad smo to i ozvaničili. Napravili smo jednu lijepu stvar koja jeste reklama, ali je i tipični Who See singl. Sad vidim da ljudi teško razlučuju da li je u pitanju reklama ili ne, znači dobro je.

Antena M: Karakteristični ste po upotrebi bokeljskog slenga u rimama, koji, čini se, biva prihvačen ne samo u drugim regijama CG već i kod šire regionalne publike. Da li je tako nastalo i ovo ''amo”?

Dedduh:  Iz Boke smo i prirodno je da tako i pišemo i repujemo... Veliko zadovoljstvo je kad te naše romanizme slušaoci prihvate i često se sami potrude da nađu ''prevod'' i pohvale se da imaju osjećaj da znaju sve o Kotoru, a da nikad nisu ni bili tu. Boka kotorska je podneblje za koje se slobodno može reći da je bogom dato za rep i to najprije zbog dijalekta i romanizama.

Antena M: Imaju li Dedduh o Noyz nove hobije? Kako ste zabavljali tokom boravka kući? Preporuka za naše čitaoce kako bi kvalitetno proveli vrijeme kući.

Dedduh:  Noyz je umjetnik, veoma talentovan i svestran. Onda možete i sami zaključiti da njemu nikad ne može biti dosadno. Naš DJ Mono, koga mi iz milošte zovemo Big Papa je vrijedan i radan, pedantan, a takvi se traže i u dobru i u zlu. Njegov hobi je uzvišen jer se radi o sakupljanju muzike na svim nosačima zvuka, a naročito vinilima. A ja sam stara đedurina, meni ne treba puno... Takođe se bavim sakupljanjem muzike, volim da koristim ručne majstorske alate, čačkam i oko muzike u studiju, vaspitavam ovu đecu... tako.

Antena M :Kako vam se čine plaže, kad nema gužve, kako je biti sam na moru?

Dedduh: Tu smo samo mi i Titograđani.

Antena M: Ima li provoda ovog ljeta na primorju?

Dedduh: Nema, a i kad ga ima neće niko da troši pare jer ko zna šta nas čeka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR