11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Restoran 13. jul predlaže: Salata od tri vrste paradajza

Mozaik

Tag Gallery
Comments 0

Restoran 13. jul predlaže: Salata od tri vrste paradajza

Izvor: sponzorisani tekst

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Restoran “13. jul” nalazi na nepunih desetak minuta vožnje od centra grada (Put Radomira Ivanovića broj 2), na samo 8 kilometara udaljenosti od vinskog podruma Šipčanik i vinograda Plantaža u Ćemovskom polju. Lokacija restorana pruža mogućnost gostima da iskoriste vinsku turu obilaska vinograda i podruma, a potom objeduju u restoranu koji nudi sve što su vijdeli prilikom vinske ture.

Maslinovo ulje kompanije 13. Jul Plantaže, TEČNO ZLATO SA ĆEMOVSKOG POLJA trijumfovalo je sa 4 osvojene medalje, na nedavno završenoj 22. međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara: Noćnjak 2020., održanojod 24. do 26. juna u Zadru.

U izuzetno jakoj konkurenciji, 423 uzorka maslinovog ulja uglavnom iz regiona i to najviše iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, maslinovo ulje Plantaža osvojilo je dvije zlatne i dvije srebrne medalje. Zlatnu medalju osvojilo je ulje Plantaža koje se nalazi u prodaji na tržištu i predstavlja kupažu tri sorte (Leccino, Maurino iIstarska bjelca) kao i otvoreno sortno ulje Leccino. Otvorena ulja od sorti Istarska bjelica i Maurino osvojila su srebrne medalje. Imajući u vidu da se zlatnom medaljom nagrađuju ulja koja osvoje od 90 do 100 poena, i ovim uljima je zlato za dlaku izmaklo jer je ulje od sorte Istarstka bjelica ocijenjeno sa 89,5 poena, dok je ulje sorte Maurino imalo visoku ocjenu zasrebrnumedalju 87.5.

Na manifestaciji je učestvovalo 11 maslinara iz Crne Gore (7 iz Ulcinja, 2 iz Bara i po jedan iz Podgorice i Svetog Stefana) sa ukupno 14 uzoraka svojih ulja. Svi maslinari su učestvovali sa 1 uzorkom osim Plantaža, koje su međunarodnim sudijama predstavila četiri uzorka maslinovog ulja sa Ćemovskog polja. U tako jakoj konkurenciji sa tradicionalno kvalitetnim uljima iz Dalmacije, Istre i sa hrvatskih ostrva crnogorski maslinari su imali zapažen uspjeh osvojivši 4 zlatne i 4 srebrne medalje za ulja i 2 zlatne medalje ua prerađevine od maslina. Polovinu medalja za kvalitet maslinovog ulja za Crnu Goru osvojile su Plantaže. Ovo je praktično jedina manifestacija gdje crnogorski maslinari mogu da uporede kvalitet svog ulja sa uljima regiona.

Kvalitetno maslinovo ulje jedan je od glavnih sastojaka za pripremu osvježavajuće ljetnje salate od tri vrste paradajiza

Potrebne su vam sljedeće namirnice: čeri paradajz, paradajz i sušeni paradajz, mocarela, rukola, zelena salata, krutoni od hljeba, crmnički luk, suvo grožđe i kapar.

Začini: krupna morska so, bijeli maćeto,maslinovo ulje - po mogućnosti Plantaže ekstra djevičansko.

Priprema: Sve namirnice dobro promiješati i dodati začine.

Uz ovu salatu odlično idu vrhunsko bijela vina Pro anima chardonnay sauvignon i Malvazija, zaokružen, lepršav, postojan i pun ukus sa završnicom citrusnih aroma, kao i arome vinogradarske breskve i kajsije, sa dugom završnicom citrusnog voća gdje dominira aroma osvježavajućeg zelenog limuna, čine ovo vino primamljivim za svačije ukuse.

Prijatno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR