16 °

max 21 ° / min 15 °

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Antena M i partneri i danas nagrađuju: Dobitnica Bojana Zvicer

Mozaik

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Antena M i partneri i danas nagrađuju: Dobitnica Bojana Zvicer

Autor: Antena M

  • Viber

Antena M i partneri nagrađuju - svakog dana do kraja godine poklon za najbrže čitaoce.

Firme: Toneri Podgorica, Petrol SI , Silver Gift Jewelry&Watches, Veš Ratka, Fining, SAMMS, Hotel Hilton i drugi, obezbijedili su poklone iz svog prodajnog asortimana.

Tekst sa informacijama o dnevnoj nagradi biće objavljivan svakog dana na portalu Antena M, a najbrži čitalac koji pošalje mail na [email protected], postaće dobitnik nagrade koje obezbjeđuju naši sponzori.

Današnji poklon obezbjeđuje kompanija 3D soba a prvi mejl danas je poslala Bojana Zvicer.

O kompaniji

3D štampa je sve zastupljenija u našim životima. Ima je u svijetu filma, obrazovanju i medicini. Evo par zanimljivih činjenica o 3D štampi i njena važnost za mnoga polja:

1. 3D štampa se koristi u filmovima. Za rekvizite su nekada trebali dani i naporan rad i trud da se naprave. Uz 3D štampu to ide mnogo brže, jednostavnije i jeftinije. 3D štampa se koristila u filmova kao što su Iron Man, Jurassic Park, Avatar, The Avenger.

2. 3D štampa je prijatelj okolini. Za razliku od klasične proizvodnje, 3D štampa troši mnogo manje energije, koristi ekološke materijale u proizvodnji, nerijetko koristi materijale koji se mogu reciklirati., zahtijeva mnogo manje materijala nego što treba klasičnoj proizvodnji - za isti proizvod.

3. Medicina postaje nezamisliva bez 3D štampe. Naša, 3D soba, je tokom pandemije radila po 18 sati dnevno na stvaranju vizira koji su rađeni po standardima Svjetske zdravstvene organizacije.Tako je 3D soba izradila velik broj vizira za naše medicionare koji su, za razliku od maski, praktični, ne stvaraju iritaciju kože, štite cijelo lice, a dopuštaju da se diše nesmetano.

Osim toga, tehnologija 3D štampe omogućava hirurgu da obezbijedi fizički 3D model željene anatomije pacijenta. Taj model bi se koristio za tačno planiranje pristupa tokom operacije.  Mnoga istraživanja su pokazala da bi se tako smanjilo vrijeme provedeno u oepracionoj sali, značajno smanjio rizik od komplikacija i dovelo do smanjenog oporavka nakon operacije.

4. 3D štampa je mnogo povoljnija od tradicionalne proizvodnje. Kupovinom našeg Buddy-b štampača, možete pokrenuti biznis koji ste oduvijek želeli i brzo biti u plusu. Smatra se da će trenutna vrijednost 3D štampanja, koja je trenutno oko 14 milijardi dolara, da se udvostriči do 2023. godine.

Uz to, ne zaboravite da vam 3D štampa omogućava da se bavite bilo kojim željenim biznisom. Gore pomenuto je kroz primjer pokazano kako je 3D štampa isplativ, inovativan i zanimljiv način proizvodnje za vaš biznis.

Ukoliko su vam ove činjenice bile zanimljive i želite da saznate više, posjetite našu 3D sobu u Podgorici!

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR