10 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Učestvujte u Twitter kvizu Koliko dobro poznaješ Kinu?

Mozaik

Comments 0

Učestvujte u Twitter kvizu Koliko dobro poznaješ Kinu?

Autor: Antena M

  • Viber
Više od 200 kineskih tradicionalnih poklona povodom proslave kineske Nove godine

Kineska (lunarna) Nova godina počela je 12. februara. To je najvažniji tradicionalni kineski praznik, čija proslava traje 15 dana. Poznat je i kao Proljećni festival, jer se slavi krajem zime i početkom proljeća.

Ove godine, povodom proslave ovog velikog kineskog praznika, Ambasada Kine u Crnoj Gori organizuje Twitter kviz „Koliko dobro poznaješ Kinu?“, kroz koji će za više od 200 učesnika podijeliti vrijedne tradicionalne kineske poklone.
Za učešće u kvizu, potrebno je da pratite nalog Ambasade na Twitter-u, gdje ćete saznati mnoge zanimljivosti o kineskoj kulturi, najpoznatijim izumima koje je svijetu podarila ova drevna civilizacija, graditeljskim čudima Kine...

Kviz pitanja odnosiće se na ove i druge teme, a do 28. februara možete da kroz Messages pošaljete vaše odgovore Ambasadi i nadate se da osvojite poklone kao što su kineska vaza, oslikani tanjir, set za čaj i drugi kineski suveniri.

Sve informacije o pravilima kviza i poklonima dostupne su na web sajtu Ambasade Kine u Crnoj Gori http://me.chineseembassy.org/mon/ i na Twitter nalogu.

Danas sa vama dijelimo i neke zanimljivosti o kinesko-crnogorskim odnosima koje možda nijeste znali:

Od obnove crnogorske nezavisnosti, Ambasada Kine izdala je više od 10,000 viza za crnogorske državljane, koji su posjetom Kini doživjeli ovu drevnu civilizaciju i njen šarm.

Od 2012. godine uspostavljen je Mehanizam „17+1" saradnja, kroz koju su brojni crnogorski državni službenici, umjetnici, studenti, sticali iskustvo u Kini.

Proslavljeni vaterpolo trener Petar Porobić svoju karijeru nastavio je upravo u Kini, gdje je trenutno selektor ženske vaterpolo reprezentacije.

Iz Kine dolaze izvođači nekih od najvećih projekata u Crnoj Gori – autoputa i vjetroelektrana, ali su i crnogorske firme i proizvodi, poput vina i turističkih paketa, zastupljeni na kineskom tržištu.

Od osnivanja Instituta Konfucije u Crnoj Gori 2015. godine, više od 1,000 crnogorskih građana je učilo kineski jezik.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR