10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečka turistička zajednica otvorila OnlyFans profil: Bili smo prisiljeni

Izvor: EPA: Kunsthistorisches Museum, detalj

Mozaik

Comments 0

Bečka turistička zajednica otvorila OnlyFans profil: Bili smo prisiljeni

Autor: Zerina Ćatović

  • Viber

Internetskoj platformi OnlyFans, poznatoj uglavnom po seksualno eksplicitnom sadržaju, pridružio se neočekivani novi član – Bečka turistička zajednica.

Na toj platformi za odrasle, turistička zajednica austrijske prijestonice objavljivaće fotografije umjetničkih djela, slika i skulptura koje su izložene u Beču, ali koje su druge društvene mreže blokirale zbog golotinje ili seksualnog sadržaja, piše New York Times.

Jedno od tih umjetničkih djela je na primjer Venera iz Vilendorfa, 25.000 godina stara skulptura žene, čiju je sliku Fejsbuk prije nekoliko godina uklonio sa službene stranice muzeja u Beču. Ocijenili su je “pornografskom”.

Na svojoj OnlyFans stranici Bečka turistička zajednica Veneru je opisala kao “blistavu boginju ljubavi”.

Licemjerni Fejsbuk

Direktor Bečke turističke zajednice Norbert Ketner je rekao da su se za prelazak na OnlyFans odlučili nakon što im je više puta uklonjen sadržaj s drugih platformi, ali da to nije konačno rješenje. Istakao je da ovim potezom žele ukazati na problem algoritama i vještačke inteligencije na društvenim platformama koje prate objavljeni sadržaj.

Ketner je naglasio da nisu protiv tehnologije, nego da se radi o protestu protiv cenzure te da je ovo poziv društvenim mrežama na dijalog. “Želimo privući pažnju na ove stvari i pokrenuti razgovor oko algoritama."

Nedavno su Instagram i Fejsbuk blokirali i video bečkog muzeja Leopold, kojeg su objavili na službenim stranicama u povodu jubileja muzeja, zato što je u kadru prikazana slika “Ljubavnici” austrijskog umjetnika Kolomana Mosera koja prikazuje goli par u zagrljaju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR