22 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ovo su najpopularnija mjesta za snimanje filmova širom svijeta

Izvor: Pixabay

Mozaik

Comments 0

Ovo su najpopularnija mjesta za snimanje filmova širom svijeta

Izvor: citymagazine

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Zanimljivo je kada prepoznate lokaciju na kojoj se odigrava neka scena u filmu iz stvarnog života, naročito ako je u pitanju mjesto koje ste posjetili više puta i koje vam je drago. Ukoliko obraćate pažnju na ovakve detalja i interesuje vas gdje se inače snimaju filmovi, ostanite sa nama i u nastavku jer otkrivamo najpopularnije lokacije za snimanje filmskih kadrova.

Naime, kompanija Giggster, koja se bavi rezervisanjem mjesta za snimanje filmova, izvršila je istraživanje kako bi otkrila koja mjesta su najpopularnija. Kao što ste možda i pogodili, najpopularniji je Central park u Njujorku, ogromni park koji je iskorišćen za mnoge filmske namjene – romantičnu scenu ili superherojski okršaj, na primjer. Procijenjeno je da se pojavljuje u 352 filma.

Na drugom mjestu je kanjon Bronson blizu Los Anđelesa, čiji kameniti teren ga čini idealnim za misteriozne lokacije naučno fantastičnih filmova i vesterna. On se pojavljuje u 236 filmova, a na ruku mu ide i to što je odmah pored samog Holivuda. Iza njega je ponovo jedna lokacija u Kaliforniji, i to Vasquez Rocks prirodna oblast, koja je takođe korišćena u svrhu scenografije naučnofantastičnih filmova i serija, a pojavljuje se 207 puta.

U top pet lokacija su još Nijagarini vodopadi u Kanadi i londonski Trafalgar skver, a izdvaja se i nacionalni park Kabo de Gata u Španiji. Kada su u pitanju zemlje koje se najviše pojavljuju na filmu, tu su prije svih SAD (1123), Ujedinjeno Kraljevstvo (187) i Kanada (143). Ukoliko vam se čini da su ove brojke isuviše niske, nijeste jedini, jer djeluje kao da je u pitanju nešto manji uzorak, ali on svakako odražava pravi odnos najpopularnijih lokacija, samo je sveukupan broj filmova vjerovatno ipak veći.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR