9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izbjegnite bolove u leđima kupujući cipele u pravo vrijeme

Izvor: Pixabay

Mozaik

Comments 0

Izbjegnite bolove u leđima kupujući cipele u pravo vrijeme

Izvor: N1

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Stopala se mijenjaju tokom dana, postaju duža i šira kako dan odmiče. Zato stručnjaci kažu da je bolje kupovati cipele poslijepodne nego u prijepodnevnim satima.

Njemačka kampanja za zdrava leđa (AGR) poziva potrošače da izbjegavaju kupovinu cipela u pogrešno doba dana jer to može negativno uticati na njihovu udobnost i, što je još važnije, između ostalih problema, poput problema sa stopalima, može dovesti i do bolova u leđima.

Takođe je dobra ideja imati iste čarape koje ćete najčešće nositi sa cipelama, prema smjernicama britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS).

Dobra cipela omogućiće prirodno savijanje stopala i mekoću na kritičnim mjestima poput pete. Đon bi osim toga trebalo da bude fleksibilniji, a ne izrađen od tvrdog materijala, kažu stručnjaci.

Ako nosite uloške zbog ravnih stopala ili drugih komplikacija, nije loše ponijeti ih sa sobom u prodavnicu radi probe. I trebalo bi da birate samo cipele sa ulošcima koji mogu da se izvade da bi moglo da ih zamijenite svojim medicinskim ulošcima.

Po pitanju veličine obuće, ljekari kažu da bi trebalo da imati dovoljno prostora na vrhu cipele - bar koliko je širok jedan prst. Prstima je potreban dodatni prostor kako bi mogli da klize napred kada hodate nizbrdo. Takođe je važno da peta u cipeli stoji čvrsto.

Ako imate problem sa vrtoglavicama, trebalo bi da izbjegavate cipele sa vrlo mekim đonom jer one u slučaju pojave vrtoglavice mogu situaciju samo da pogoršaju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR