10 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Netflix otkrio način kako spriječiti dijeljenje lozinke

Izvor: Pixabay

Mozaik

Comments 0

Netflix otkrio način kako spriječiti dijeljenje lozinke

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Netflix je godinama odlagao trenutak u kojem će spriječiti dijeljenje lozinke, a sada su našli i način kako će izgledati nova pravila.

Oni su istakli da je dijeljenje lozinki glavni problem koji izjeda pretplate u 2019, ali je kompanija bila zabrinuta kako to riješiti bez otuđenja korisnika. Nakon nekoliko godina, ipak su došli do rješenja.

"Iako naši uslovi korištenja ograničavaju korištenje Netflixa na domaćinstvo, prepoznajemo da je ovo promjena za članove koji dijele svoj račun šire. Budući da uvodimo plaćeno dijeljenje, članovi u mnogim zemljama takođe će imati opciju dodatnog plaćanja ako žele dijeliti Netflix s ljudima s kojima ne žive", kažu iz Netflixa.

Naime, Netflix je našao način kako spriječiti dijeljenje lozinke i to pomoću mjesečne prijave na svoj nalog kod kuće.

"Korisnici će se morati prijaviti na svoj uređaj sa svoje kućne Wi-Fi mreže jednom svaki 31 dan. Ako korisnici to ne učine, njihov Netflix račun bi mogao biti blokiran", naveli su.

Iz streaming platforme objašnjavju da žele omogućiti članovima koji dijele račune izvan svog domaćinstva da to učine jednostavno i sigurno, a da pritom plaćaju malo više.

Ranije je Netflix naveo da će staviti tačku na dijelenje lozinki počevši od 2023. godine, tražeći od ljudi koji dijele račune da to plate. Nova pravila za sada će se odnositi samo za korisnike iz SAD-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR