15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Espadrile - modni hit  ove sezone

Izvor: screenshot/instagram/mintadrose

Mozaik

Tag Gallery
Comments 0

Espadrile - modni hit ove sezone

Izvor: tportal.hr

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Espadrile su sinonim za ljeto i, očekivano, vraćaju se u naše ormare. Budući da su bezvremenski komad, ponovo se osmišljavaju za ovu proljećno-ljetnu sezonu.

View this post on Instagram

A post shared by Naguisa (@naguisa_design)

Tako espadrile ostavljaju svoj tradicionalni imidž iza sebe i ustupaju mjesto originalnim dizajnima koji obećavaju da će sve ljetne lookove podići na viši nivo. Zapravo, mnogi brendovi iznenadili su modelima koji spajaju klasiku espadrila s avangardnim detaljima. Visoke platforme, gumene platforme i inovativne tkanine samo su neki od elemenata koji su pretvorili ovu hit obuću u svestranu opciju i elegantan izbor za svaku priliku, bilo da je riječ o opuštenoj šetnji uz plažu, bilo sofisticiran večernji izlazak.

Što se tiče uzoraka i boja, mogućnosti su brojne. Od cvjetnih printova do upečatljivih geometrijskih dizajna, espadrile su spremne dodati dašak zabave i originalnosti svakoj kombinaciji. Hromatski, pastelni i neonski tonovi osvajaju sezonu, unose dozu svježine i radosti savršene za sunčane ljetne dane. Iako ima mjesta i za delikatne detalje, apsolutni hit su čipka, vez i sofisticirane aplikacije koje dodaju romantičan i ženstven štih. Biseri, šljokice i perle takođe su popularni elementi koji daju notu sofisticiranosti svakoj ljetnoj obući.

View this post on Instagram

A post shared by mint&rose. (@mintandrose)

Uz klasične modele od tkanine, espadrile osvajaju i luksuznije terene materijalima poput kože i antilopa. Ove visokokvalitetne i proefinjene verzije trenutno podižu svaki outfit te postaju nezaobilazna obuća za dan i noć. Najbolje od svega je to što ih možete kombinovati i uz lepršave pantalone, midi suknje ili romantične haljine, pa čak i za odlazak na plažu.

Što se tiče oblika, opcije sa zatvorenim prstima pozicionirane su kao favoriti sezone. Riječ je o više strukturiranim i elegantnijim modelima, idealnima za svečanije prilike a mogu savršeno pristajati uz odijela s pantalonama ili koktel-haljine, stvarajući profinjen i moderan izgled. Naravno, ima mjesta i za neočekivanije alternative, poput onih s remenčićima po uzoru na fisherman sandale ili one s ravnim đonom.

U svakom slučaju, sigurno je to da su espadrile postale neizostavna obuća ove sezone, a moguće je pronaći savršen model za svaki stil i priliku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR