25 °

max 25 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

25° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

22° / 13°

Srijeda

15.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rada Krivokapić Radonjić  najbolji svjetski modni dizajner za 2022/23

Mozaik

Comments 9

Rada Krivokapić Radonjić najbolji svjetski modni dizajner za 2022/23

Izvor: Radio Tivat

Autor: Antena M

  • Viber

Rada Krivokapić – Radonjić kotorska kreatorka i stilistkinja proglašena je od strane Corporate LiveWire sa sjedištem u Londonu za najboljeg dizajnera za 2022/23. u svjetskoj konkurenciji .

Rada je najpoznatija po kreiranju modnog detalja pod nazivom Kovilm, redizajnirane kravate i leptir mašne koja je stekla međunarodno priznanje, kao i njena narodna nošnja Zentions. Radini dizajni su napravljeni korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosljedno su najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn. Nakon što je diplomirala modni dizajn na Ecole de la Chambre Sindicale, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Beogradu, modna kreatorka i stilistkinja je završila stručnu praksu kod Đorđa Armanija.

Fondacija LiveWire ovu nagradu dodjeljuje godinama unazad u Velikoj Britaniji, Škotskoj, Velsu u drugim evropskim zemljama, Istočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država, Tajlandu i u Aziji. U obrazloženju nagrade se navodi :
“Kao društveno i ekološki osviješćen modni dizajner i stilista, Rada je na čelu industrije, istovremeno usvajajući prihvaćene modne procese i uspostavljajući nove dizajne kako bi pomogla u odgovornijem putu naprijed. Put koji je odabrala pokazuje nezaboravan stil, kao i vrednovanje zaštite ljudi i planete. Rada je u stanju da uradi sve ovo, poštujući svoju inherentnu kreativnost i prepoznatljiv izraz koji je dio njenih modnih brendova-navodi se u obrazloženju uz podsjećanje da se među kriterijumima za ovu prestižnu nagradu nalaze inovativnost, doprinos kulturi, održivi dizajn, stil, dosljednost I kvalitet.”

Rada Krivokapić – Radonjić kaže da je u februaru ove godine dobila obavještenje o nominaciji za dobitnicu prestižne nagrade u kategoriji ‘Fashion Designer Of The Year’ od organizacije Corporate Live Wire koja posluje na globalnom nivou:

“Informacija je stigla putem elektronske pošte, jer predstavnici organizacije nisu mogli stupiti u kontakt sa mnom telefonskim putem. Vijest je objavljena u Londonu 31. jula ove godine a pomenuta nagrada se dodjeljuje svake druge godine. Iz opravdanih privatnih razloga i ranije preuzetih poslovnih obaveza, neću moći lično da prisustvujem svečanom uručenju nagrade, zbog čega su imali razumijevanja, te će mi nagrada biti svakako dodijeljena. Ova nagrada mi predstavlja izuzetnu čast i nešto je najviše što se može u nekoj profesiji postići. Istovremeno,nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove”.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Niko NK

Hvala za lajkove na moj komentar, kad su Nikšićani griješili;)

Niko NK

Dokle dogura ženoo, daklee mislio sam nemaš kud više poslije kovilma Svaka ti čast Kotoranko