19 °

max 23 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

19° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Coca-Cola HBC sedmi put proglašena za najodrživijeg proizvođača napitaka na svijetu

Mozaik

Comments 1

Coca-Cola HBC sedmi put proglašena za najodrživijeg proizvođača napitaka na svijetu

Autor: Antena M

  • Viber

Kompanija Coca-Cola HBC proglašena je sedmi put za najodrživiju svjetsku kompaniju u kategoriji proizvodnje pića prema Dau Džons indeksu održivosti za 2023. godinu, koji predstavlja jedan od vodećih globalnih standarda korporativne održivosti.

Ovo je ujedno i 13. uzastopna godina da Coca-Cola HBC, čiji je dio i Coca-Cola HBC Crna Gora, zauzima jedno od tri vodeća mjesta na listi, navodi se u saopštenju. 

"Zahvaljujući posvećenosti borbi protiv klimatskih promjena i zaštiti vodnih resursa, Coca-Cola HBC rangirana je i kao lider u industriji na CDP listi (Carbon Disclosure Project, kojim se mjeri učinak kompanije na polju klimatskih promjena) čime se pridružila malom broju kompanija koje su postigle čak dvostruku ocjenu A – za klimu i za vodu. Godišnje CDP-ovo objavljivanje podataka o životnoj sredini i proces bodovanja su široko priznati kao zlatni standard korporativne transparentnosti", dodaju u saopštenju. 

Zoran Bogdanović, glavni izvršni direktor Coca-Cola HBC, rekao je ovom prilikom da je postignuti uspjeh rezultat jasne vizije i ciljeva u oblasti održivosti, kao i čvrstog uvjerenja da je održivost pravi generator rasta i vrijednosti za poslovanje.

"Naše kontinuirane investicije u tehnologiju, inovacije, partnerstva i spremnost da isprobamo nove stvari takođe nam pomažu da utabamo naš put održivosti. Krećemo se ka ciljevima održivog razvoja, otvarajući prilike za zdraviju i prosperitetniju budućnost", poručio je Bogdanović.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Coca Cola i Nestle ce jednoga dana postati vlasnici svega sto pijemo i jedemo.