25 °

max 35 ° / min 23 °

Nedjelja

05.07.

35° / 23°

Ponedjeljak

06.07.

34° / 25°

Utorak

07.07.

34° / 22°

Srijeda

08.07.

33° / 21°

Četvrtak

09.07.

34° / 21°

Petak

10.07.

35° / 22°

Subota

11.07.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Leteći automobil: Globalni giganti testiraju granice mogućeg

Izvor: Screenshot

Tehnologija

Comments 0

Izvor: SEEbiz/B92

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Leteći automobil: Globalni giganti testiraju granice mogućeg

Samo nekoliko dana nakon što je Boing uložio 20 miliona dolara u projekat svemirskog turizma, kompanija je dogovorila i partnerstvo sa Poršeom.

Naime, saradnja dva giganta trebalo da razvija "rješenja za luksuznu urbanu vazdušnu mobilnost". Drugim riječima, čini se da Porše i Boing planiraju zajedničkim snagama da krenu u ispitivanje mogućnosti za razvoj letećih automobila.

Memorandumom o razumijevanju dvije kompanije su se obavezale da istraže mogućnosti vazdušnog prevoza u gradovima, i da iskoriste svaka svoje jedinstvene tržišne prednosti i iskustvo kako bi realizovali ovakvu ideju i napravili luksuzne gradske letjelice.

Porše i Boing će formirati međunarodni tim stručnjaka koji će se baviti analizama potencijala letećih automobila, dok će u saradnji sa Boingovom filijalom "Aurora Flajt Sajenses" raditi i na konceptu potpuno električne gradske VTOL letjelice. Cilj prve faze jeste izrada i testiranje prototipa.

Porše je prošle godine napravio istraživanje prema kome se veliki rast tržišta vazdušne mobilnosti u gradovima, odnosno letećih automobila ili putničkih dronova, očekuje već oko 2025. godine, prenosi SEEbiz.

Ovo istraživanje kaže da će se do tada ovakvim letjelicama putnici moći da prevoze efikasnije i brže nego trenutnim konvencionalnim kopnenim sredstvima prevoza, čak i uz niže troškove i uz veću fleksibilnost.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR