24 °

max 26 ° / min 17 °

Ponedjeljak

25.05.

26° / 17°

Utorak

26.05.

22° / 13°

Srijeda

27.05.

24° / 14°

Četvrtak

28.05.

25° / 13°

Petak

29.05.

22° / 13°

Subota

30.05.

21° / 13°

Nedjelja

31.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Leteći automobil: Globalni giganti testiraju granice mogućeg

Izvor: Screenshot

Tehnologija

Comments 0

Izvor: SEEbiz/B92

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Leteći automobil: Globalni giganti testiraju granice mogućeg

Samo nekoliko dana nakon što je Boing uložio 20 miliona dolara u projekat svemirskog turizma, kompanija je dogovorila i partnerstvo sa Poršeom.

Naime, saradnja dva giganta trebalo da razvija "rješenja za luksuznu urbanu vazdušnu mobilnost". Drugim riječima, čini se da Porše i Boing planiraju zajedničkim snagama da krenu u ispitivanje mogućnosti za razvoj letećih automobila.

Memorandumom o razumijevanju dvije kompanije su se obavezale da istraže mogućnosti vazdušnog prevoza u gradovima, i da iskoriste svaka svoje jedinstvene tržišne prednosti i iskustvo kako bi realizovali ovakvu ideju i napravili luksuzne gradske letjelice.

Porše i Boing će formirati međunarodni tim stručnjaka koji će se baviti analizama potencijala letećih automobila, dok će u saradnji sa Boingovom filijalom "Aurora Flajt Sajenses" raditi i na konceptu potpuno električne gradske VTOL letjelice. Cilj prve faze jeste izrada i testiranje prototipa.

Porše je prošle godine napravio istraživanje prema kome se veliki rast tržišta vazdušne mobilnosti u gradovima, odnosno letećih automobila ili putničkih dronova, očekuje već oko 2025. godine, prenosi SEEbiz.

Ovo istraživanje kaže da će se do tada ovakvim letjelicama putnici moći da prevoze efikasnije i brže nego trenutnim konvencionalnim kopnenim sredstvima prevoza, čak i uz niže troškove i uz veću fleksibilnost.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR