16 °

max 19 ° / min 13 °

Nedjelja

05.04.

19° / 13°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 9°

Utorak

07.04.

21° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 8°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Petak

10.04.

22° / 9°

Subota

11.04.

23° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Njemački operater spreman da učestvuje u najavljenoj crnogorskoj Digitalnoj koaliciji"

Tehnologija

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

"Njemački operater spreman da učestvuje u najavljenoj crnogorskoj Digitalnoj koaliciji"

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju Deutsche Telekoma koji posluje u pedeset država, među kojima je i naša zemlja.

Marković je, kako je navedeno, upoznao sagovornike sa strateškim politikama Vlade koje su u protekle tri godine dovele do visokog privrednog rasta, povećanja direktnih stranih investicija posebno u oblasti turizma, energetike i u posljednje vrijeme poljoprivrede i porasta zaposlenosti i dodao da je cilj Crne Gore da i u narednom razdoblju zadrži visoke stope rasta kao osnov daljeg napretka ekonomije i povećanja životnog standarda.

U razgovoru sa članom Menadžmenta odbora Deutsche Telekoma zaduženim za poslovanje kompanije u Evropi Srinijem Gopalanom i izvršnom direktoricom Crnogorskog telekoma Dzinom Tsibulskajom iskazao je zadovoljstvo poslovanjem kompanije u našoj zemlji istakavši da posebno cijeni visok stepen društvene odgovornosti ove kompanije koja je značajna sredstva uložila u crnogorski sistem obrazovanja i u naš sport.

Zaključeno je da najavljena digitalna koalicija, koju je inicirala crnogorska privreda, predstavlja odličan osnov za dalje investicije Deutsche Telekoma u Crnu Goru i stratešku saradnju ove kompanije i Vlade.

„Digitalna ekonomija nam je u fokusu. Djelujemo i samostalno i u saradnji sa Evropskom unijom, kroz Berlinski proces. Očekujemo da Deutsche Telekom bude značajan akter našeg novog procesa digitalne ekonomije“ – rekao je Marković.

Predstavnici njemačke kompanije saopštili su da imaju ozbiljne namjere da učestvuju u našoj digitalnoj ekonomiji implementacijom savremenih sigurnih digitalnih rješenja.

Deutsche Telekom je predstavio predsjedniku Vlade planove ulaganja u nove tehnologije i implementacije najnovijih tehnoloških rješenja uključujući i tehnologiju 5G, navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR