3 °

max 8 ° / min 2 °

Petak

15.01.

8° / 2°

Subota

16.01.

3° / -2°

Nedjelja

17.01.

2° / -3°

Ponedjeljak

18.01.

3° / -5°

Utorak

19.01.

7° / -5°

Srijeda

20.01.

6° / -2°

Četvrtak

21.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Banović učesnik onlajn diskusije Ministarstva javne uprave: Od šaltera do klika – eUprava za privredu

Tehnologija

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Banović učesnik onlajn diskusije Ministarstva javne uprave: Od šaltera do klika – eUprava za privredu

U kojoj mjeri epidemija koronavirusa utiče na digitalnu transformaciju u javnom i privatnom sektoru u Crnoj Gori, šta država i privreda mogu zajednički da urade da bi se taj proces ubrzao, i koji su argumenti iza inicijative privrednika o osnivanju digitalne koalicije u Crnoj Gori – neke su od tema na koje će se tokom panela Ministarstva javne uprave „Od šaltera do klika – eUprava za privredu“ osvrnuti Dušan Banović, direktor sektora za razvoj proizvoda i digitalnu transformaciju u Crnogorskom Telekomu.

Kako je saopšteno iz Telekoma, Banović u diskusiji učestvuje kao predstavnik Savjeta stranih investitora (SSICG), panel je zakazan za srijedu (29. jul) i može se pratiti uživo na Facebook stranici Ministarstva javne uprave od 11:10 časova. Onlajn konferenciju „Od šaltera do klika – završi elektronski“ sjutra će u 9:30 otvoriti ministarka javne uprave, Suzana Pribilović.

„Ako nešto pozitivno možemo da izvučemo iz situacije u kojoj smo se našli proteklih mjeseci, to je činjenica da se u Crnoj Gori više ne postavlja pitanje kada početi sa digitalnom transformacijom javnog sektora i privrede, već šta možemo svi zajedno da uradimo da taj već započeti proces ubrzamo i dovedemo do kraja u korist svih aktera u društvu – građana, javne uprave, kompanija. Digitalna rješenja koja mijenjaju način na koji poslujemo jedino su pravo mjerilo napretka društva, i samo udruženim snagama možemo stvoriti uslove za njihov razvoj i primjenu“, zaključuje Banović.

Moderator panela „eUprava za privredu“ je Vladimir Vulić, a panelisti su, osim Banovića kao predstavnika SSICG, Bojana Bošković iz Ministarstva finansija, Dušan Polović iz Ministarstva javne uprave, Nada Rakočević iz Privredne komore, i Predrag Lešić kao predstavnik Američke privredne komore (AmCham).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR