6 °

max 9 ° / min 2 °

Srijeda

02.12.

9° / 2°

Četvrtak

03.12.

11° / 6°

Petak

04.12.

14° / 8°

Subota

05.12.

15° / 9°

Nedjelja

06.12.

16° / 7°

Ponedjeljak

07.12.

13° / 9°

Utorak

08.12.

11° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pohvale Crnoj Gori za napedak u oblasti nauke i inovacija

Tehnologija

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Pohvale Crnoj Gori za napedak u oblasti nauke i inovacija

Ministarka nauke Sanja Damjanović boravila je juče u Briselu na poziv Marije Gabriel, komesarke za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i omladinu.

Ministarka je pored učešća na danima nauke i inovacija, na kojima je moderirala sesiju posvećenu Zapadnom Balkanu, tokom jučerašnjeg dana održala niz bilateralnih susreta.

Sastala se sa Komesarkom Marijom Gabriel koja je tom prilikom  pohvalila izuzetne rezultate koje je Crna Gora postigla u prethodnom periodu na polju nauke i inovacija, usvajanjem Strategije pametne specijalizacije, razvojem inovativnog ekosistema, povećanjem učešća u H2020, ali i iniciranjem projekta kakav je SEEIIST.   

Održan je sastanak i sa Jean Eric Paquet-om - generalnim direktorom Direktorata za nauku i inovacije, Johannes-om Klumpers-om - šefom jedinice za Istraživačku Infrastukturu. Ministarka Damjanović razgovarala je i sa Signe Ratso, zamjenicom generalnog direktora Direktorata za nauku i inovacije , kao i Rutom Zarnauskaite, šeficom jedinice za pristupanje novom okvirnom programu „Horizon Europe“, navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR