17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dronovima isporuka  medicinske opreme u Americi

Izvor: Wikipedia

Tehnologija

Comments 0

Dronovima isporuka medicinske opreme u Americi

Izvor: klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Ziplajn je udružio snage s Valmartom kako bi od iduće godine dronovima isporučivali medicinsku opremu u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrdili su iz kompanija.

Isporuka opreme na ovaj način vršiće se na osnovu zahtjeva korisnika, a započeće prije svega u blizini Valmartovog sjedišta u Bentonvileu u državi Arkanzas. Ziplajnov sistem će isporučivati robu za manje od sat u radijusu od 80 kilometara, piše Verge.

Ranije ove godine Ziplajn je objavio će sarađivati s bolnicom u Sjevernoj Karolini na uvođenju beskontaktne isporuke medicinskog materijala i zaštitne lične opreme. Inače, Ziplajnovi dronovi koriste se u ove svrhe još od 2016. kada je pokrenut prvi nacionalni sistem u svijetu kako bi se dostavljala krv pacijentima u udaljenim dijelovima Ruande.

Iz Ziplajna kažu kako su do sada isporučili više od 200.000 medicinskih proizvoda u zdravstvene ustanove u više zemalja. Partnerstvo s Valmartom sada će omogućiti kompaniji da isporuku dronovima uvede kao stalnu praksu u zdravstvenim sistemima širom SAD-a.

Podsjetimo da je Valmart prošle sedmice najavio da će početi koristiti dronove startapa Flitreks za dostavu namirnica i kućnih potrepština. Još nije poznato koliko dronova će biti uključeno u ove operacije.

Pored Valmarta, i kompanija Amazon uključila se u operacije dostave dronovima. Amazon je dobio i odobrenje američke Savezne uprave za vazduhoplovstvo (FAA) da radi kao bespilotna aviokompanija u SAD-u, što bi moglo značiti početak većih komercijalnih operacija ove kompanije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR