16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Još dva dana za glasanje za najbolje projekte na konkursu Za svako dobro

Tehnologija

Comments 0

Još dva dana za glasanje za najbolje projekte na konkursu Za svako dobro

Autor: Antena M

  • Viber

Još dva dana su ostala za onlajn glasanje za najbolje projekte na konkursu Crnogorskog Telekoma „Za svako dobro“. Iz Telekoma podsjećaju da građani mogu do 1. decembra u 12 sati na sajtu https://telekom.me/o-kompaniji/za-svako-dobro-2020-glasanje da se informišu o finalistima i uslovima glasanja, i da svoj glas daju projektu za koji smatraju da treba da dobije podršku Telekoma.

U finale konkursa “Za svako dobro” ove godine ušlo je osam nevladinih organizacija. Ukupni fond za podršku društveno-odgovornim projektima i ovog puta je 30 hiljada eura, a do 10 hiljada eura po projektu otići će organizacijama koje dobiju najviše glasova građana i Ekspertske komisije Telekoma. Da bi glasali, zainteresovani građani se registruju preko svoje e-mail adrese, uz pravilo da se sa jedne mejl adrese može glasati samo jednom.

Ove godine su u finalni krug takmičenja ušle organizacije Crnogorski savez za tehničku kulturu Politehnika sa projektom „STEM discipline – šansa za mlade!“, NVO Nova šansa u Novom sa „Računarskom grafikom lakše do posla“, NVO Eko mreža Boke i projekat „Moja čista Boka“, NVU Staze sa projektom „Inkluzija, COVID-19 i primjena savremenih tehnologija kod djece sa smetnjama u razvoju“, zatim „Vizuelna zbirka“ NVU Munja, Fondacija Budi human sa inicijativom „Razvoj sajta Fondacije 'Budi human': doniranje platnim karticama“, NVO Fenix i „Razvoj podrške razvija nadu“, i NVO Mozaik sa projektom „Virtuelni asistent“.

„Za svako dobro“ je inicijativa Telekoma u oblasti društvene odgovornosti, koja se realizuje sedmu godinu zaredom. Do sada je konkursom podržano oko 35 projekta od posebne važnosti za zajednicu, a sa sredstvima za ovu godinu, riječ je o donacijama u ukupnom iznosu od 210 hiljada eura.

Oblasti podrške su: obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja; edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika; digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Podršku će dobiti projekti koji budu nosili najviše bodova na osnovu glasova onlajn zajednice i Ekspertske komisije, koju kao i prethodne godine čine zaposleni Crnogorskog Telekoma.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su relevantnost problema koji tretira, veličina ciljne grupe, aktuelnost i kvalitet projekta, odnosno inovativnost, izvodljivost i održivost.

Detalji o projektima dostupni su na stranici https://telekom.me/o-kompaniji/za-svako-dobro-2020-glasanje

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR