18 °

max 29 ° / min 18 °

Ponedjeljak

27.09.

29° / 18°

Utorak

28.09.

26° / 18°

Srijeda

29.09.

25° / 16°

Četvrtak

30.09.

23° / 16°

Petak

01.10.

20° / 15°

Subota

02.10.

22° / 13°

Nedjelja

03.10.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorski Telekom počasni član udruženja ICT Cortex

Tehnologija

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Crnogorski Telekom počasni član udruženja ICT Cortex

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Kompanija Crnogorski Telekom od danas je počasna članica ICT udruženja Cortex, a pristupnicu za počasno članstvo potpisali su Tarik Zaimović, izvršni direktor Cortexa, i Dušan Banović, direktor Sektora za razvoj servisa i digitalnu transformaciju u Telekomu.

Ovo počasno članstvo nastavak je uspješne saradnje koja traje od samog osnivanja udruženja koje okuplja najuspješnije crnogorske ICT kompanije, ističu iz Telekoma i Cortexa, saopšteno je iz Telekoma.

"ICT Cortex i Crnogorski Telekom su u junu ove godine uspješno realizovali takmičenje za učenike Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice. Takmičenje je podrazumijevalo prezentaciju finalnih rješenja projekta praktične nastave, realizovane kroz partnerstvo članica Cortexa i Elektrotehničke škole, a za najbolji tim Telekom je kao nagradu obezbijedio Arduino paket za robotiku", piše u saopštenju.

Telekom je ICT udruženju Cortex podršku pružao na različite načine od samog osnivanja, pa su svi prethodni koraci prirodno vodili do ovog, ocijenio je na potpisivanju Dušan Banović.

"Memorandum o saradnji koji smo potpisali sa Cortexom sredinom godine pokazao je našu želju da zajedno promovišemo digitalne inovacije i IT vještine u obrazovanju, kao i da zajedno radimo na stvaranju okvira za dalji razvoj ICT ekosistema, ali i unapređivanju i ubrzavanju procesa digitalizacije u Crnoj Gori. Iako je Cortex mlada organizacija, dosadašnja saradnja je bila veoma uspješna i vjerujem da ćemo je jednako uspješno nastaviti kroz dalju saradnju na projektima od značaja za crnogorsko društvo, obrazovanje, i ICT zajednicu" zaključio je Banović.

Bilo je veliko zadovoljstvo pokrenuti saradnju sa najvećim telekomunikacionim operaterom u zemlji, a posebno smo ponosni na to što je jedna ovakva kompanija prepoznala značaj i postojanje ICT klastera u Crnoj Gori, izjavio je Zaimović.

"Mi u Cortexu volimo da kažemo da samo udruženi možemo više, te je i ovaj korak dokaz da smo spremni da zajedno djelujemo i stvaramo unapređujući kako ICT zajednicu, tako i zajednicu u cjelini. Zahvalni smo za podršku u dosadašnjem radu i radujemo se budućim projektima sa našom novom počasnom članicom", zaključio je Zaimović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR