21 °

max 22 ° / min 13 °

Petak

07.10.

22° / 13°

Subota

08.10.

21° / 14°

Nedjelja

09.10.

24° / 15°

Ponedjeljak

10.10.

22° / 16°

Utorak

11.10.

22° / 16°

Srijeda

12.10.

22° / 15°

Četvrtak

13.10.

19° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić, sa Mandićem i Dodikom, otvorio autoput "Miloš Veliki"

Izvor: Foto: Instragram buducnostsrbije

Region

Comments 3

Vučić, sa Mandićem i Dodikom, otvorio autoput "Miloš Veliki"

Izvor: n1

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je otvaranje dionice auto puta Obrenovac-Čačak na ponos cijeloj Srbiji i da će taj put povezati Srbiju sa bratskim narodom u Crnoj Gori.

Vučić je u povodom današnjeg svečanog otvaranja dionice Obrenovac Ljig obišao naplatnu stanici Obrenovac i razgovarao sa predstavnicima kompanija koje su gradile put i kazao da bi svi trebalo da budu ponosni na auto put i oni koji njega vole i oni koji ga ne vole.

On je kazao da je još devedesetih radikali obećavali daće taj auto put biti otvoren i da je to sada učinjeno jer država ima para.

"Niko nikada to nije mogao da uradi jer nije imao novac sada može jer imamo novca poslije teških reformi koje smo počeli da sprovodimo", rekao je Vučić i dodao da je napor pružio cio narod da bi se taj auto put otvorio.

On je kazao da je ponosan što auto put Obrenovac-Čačak nosi naziv Miloša Obrenovića istakavši da mu zvaničan evropski naziv E763 ništa ne znači.

"E 763 meni ništa ne znači, a Miloš Obrenović mi znači puno. To je čovjek koji je posle Prvog srpskog ustanka ostao uz svoj narod podigao Drugi srpski ustanak. Stvorio je prvi slobodni ustav, Sretenjski ustav, to je čovjek koji je bio nepismen a ostavio je škole prosvetne ustanove i muzeje. Ja sam srećan i ponosan što je put dobio ime po njemu", rekao je Vučić novinarima dok se otvorenim autobusom vozio autoputem "Mioš veliki" koji će večeras svečano da otvori.

On je kazao da je Miloš Obrenović do Čačka išao 35 dana, a da će sada autoputem da se dođe za 35 minuta.

Na kritike zbog naziva autoputa on je kazao da se ne osvrćena te "kamenčiće" i "klikere".

Vučić je najavio i da će 18.decembra ove godine otvorena dionica od Surčina.

Sa Vučićem je na naplatnoj stanici bila ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, član predsjedništva BiH Milorad Dodik i crnogorski političar Andrija Mandić, prenosi N1.

On je tokom razgovora kinesku ambasadoroku podsjetio na obećanje koje je dobio od kineskih predstavnika da će do kraja 2021. godine biti otvorena deonica Čačak-Požega.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

bambijeto

Crna Gora će ostat gdje je vazda i bila a građani crne gore će putovat ovim autoputem...

Liberal

Ovakve podrške teroristima, i to osuđenima, nije bilo još u istoriji civilizacije. Bilo je, i biće, šefova država koji finansiraju terorizam.. Međutim, to niko nikad javno nije iskazao. Vučić je prvi koji to javno radi. Najavljuje da će, sa Rusima i DF, još jače udariti na CG. EU i SAD ćute????

mne

ti se povezi s turskom..cg ide svojim putem