32 °

max 32 ° / min 25 °

Petak

18.09.

32° / 25°

Subota

19.09.

30° / 21°

Nedjelja

20.09.

31° / 20°

Ponedjeljak

21.09.

31° / 20°

Utorak

22.09.

28° / 21°

Srijeda

23.09.

25° / 22°

Četvrtak

24.09.

27° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potresna ispovijest Gruovog druga: Vjetar ga je nosio brzinom 70km/h

Izvor: Foto: Instagram

Region

Comments 0

Izvor: Blic.rs

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Potresna ispovijest Gruovog druga: Vjetar ga je nosio brzinom 70km/h

Aleksa Mašić, prijatelj Dalibora Andonova Grua koji je bio sa njim u trenutku nesreće, u potresnoj ispovijesti za "Blic" opisao je trenutak kada je, zajedno sa ostatkom društva, svom drugu pokušao da spasi život, u čemu nažalost nisu uspjeli.

Dalibor Andonov Gru, Aleksa Mašić i još nekoliko njihovih prijatelja juče su se uputili na Dunav kako bi vozili kajt.

''Na početku je sve bilo divno, krenuli smo od Lida gdje smo uhvatili malo vjetra. Išlo je sve lijepo i vozili smo dva do tri sata. Zatim je dunuo vjetar i svemu je bilo kraj. Htjeli smo da uđemo u čamac jer se sve završavalo, svoj kajt sam spustio, a potom ušao u čamac. Došli smo do Grua, a on nam je rekao: “Uzmite mi dasku”, jer je ostala dalje od njega, nekih 10 do 15 metara. Krenuli smo čamcem do daske i uzeli smo je. U tom trenutku naišla je oluja i drugi pravac vjetra, potpuno drugi. Najjači vjetar koji sam vidio u toku vožnje za sve ove godine i upravo taj nalet ga je odnio brzinom od 40-70 kilometara na sat'' - priča Aleksa.

Kako navodi, vjetar je toliko brzo nosio Grua da čamcem nijesu mogli da stignu ni njega ni kajt.

''Čim smo vidjeli, poslije pet sekundi krenuli smo prema njemu, vjetar ga je nosio tom brzinom da narednih 20 sekundi nijesmo mogli da dođemo do njega. 20 sekundi ga je vjetar udarao o vodu, dva do tri puta. Između 300 i 500 metara je letio u dalj. Toliko je brzo išao da čamcem nijesmo mogli da stignemo ni njega ni kajt. Vidjeli smo da se kajt otkačio i da više nije vezan. Gledali smo gde je i pronašli smo ga. To je sve trajalo 30-ak sekundi jer smo imali brz čamac. Čim smo stigli, ubacili smo ga u čamac, bilo je malo teže jer je krupniji čovjek. Skoro dva minuta nam je trebalo da ga ubacimo u čamac. Počeli smo reanimaciju, a za to vrijeme je čamac išao najbrže što je mogao do obale. U svim tim trenucima nijesmo prestajali da mu radimo masažu srca, a potom smo na obali sačekali Hitnu pomoć koja je došla ubrzo. Čim su došli konstatovali su smrt. Ljekari koji su došli na lice mjesta, rekli su da je smrt vjerovatno nastala tokom tih nekoliko udaraca u vodu jer su po zenicama vidjeli da nema moždane funkcije duže vrijeme'' - ispričao je Aleksa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR