16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Paraolimpijka i model: Izgubila noge kad su joj se roditelji raznijeli bombom

TOKIO 2020

Comments 0

Paraolimpijka i model: Izgubila noge kad su joj se roditelji raznijeli bombom

Izvor: index, marca

Autor: Antena M

  • Viber

Heven Šepard imala je samo 14 mjeseci kad su joj roditelji vezali bombu za tijelo i zagrlili je u pokušaju porodičnog samoubistva u Vijetnamu. 

Oboje su izgubili život u eksploziji, ali djevojčica je nekim čudom preživjela iako su joj morali amputirati obje noge ispod koljena kao rezultat teških povreda.

Uprkos svemu, ona im ne zamjera. "To je život koji nikad nisam živjela, ne sjećam ga se", rekla je nedavno u razgovoru za časopis People.

"Izgubila sam samo noge, mogla sam izgubiti život", sada kaže na press-konferenciji u Tokiju. Šepard danas ima 18 godina, a na Paraolimpijskim igrama debitovaće na 100 metara leđno u kategoriji SB7 i na 200 mješovito u kategoriji SB8, predstavljajući SAD.

Nepunih šest mjeseci nakon što je izgubila biološke roditelje, usvojila je porodica iz Amerike.

Tamo je odrasla s četiri starije sestre i dva brata. "Uvijek sam se šalila s njima da sam ja čudesna djevojčica i miljenica mame i tate", smije se.

"Uvijek treba gledati pozitivne stvari u životu. Znam da sam imala vrlo loše okolnosti, ali dobila sam drugu priliku. Prihvatila sam da sam jedinstvena i to mi je promijenilo život. Prihvati ono što ne možeš promijeniti, a mijenjaj ono što možeš", objasnila je svoju životnu filozofiju.

Heven sarađuje s fondacijama koje edukuju djecu o sportu s invaliditetom. "Samo želim pokazati ljudima da su osobe s invaliditetom iste kao i svi drugi. Paraolimpijci su vrhunski sportisti koji igrom slučaja imaju neku vrstu fizičkog invaliditeta".

Sada već popularna parolimpijka, zvijezda društvenih mreža je i model. Želi inspirisati ljude širom svijeta, za koji smatra da je previše opterećen fizičkim izgledom. Plivačica je radila i za modne kuće poput Tommyja Hilfigera. "Shvatila sam da savršeno tijelo ne postoji. Samo nekolicina ljudi ima takav tip tijela i takav životni stil. Ako se osvrnete, svi imamo male izbočine i natekline i svi smo nesavršeni", objasnila je.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR