17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PLAVE DAME: Zadovoljan sam zbog rezultata, ponosan zbog djevojaka u reprezentaciji

FK Budućnost

Comments 0

PLAVE DAME: Zadovoljan sam zbog rezultata, ponosan zbog djevojaka u reprezentaciji

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Fudbalerke Budućnosti su odlično otvorile novu sezonu u Ženskoj fudbalskoj ligi Crne Gore.

Učenice Duška Globarevića su u uvodna četiri kola osvojile sedam bodova upisavši remi sa Breznicom (3:3) i dvije ubjedljive pobjede protiv ekipa ŽFK Mladost 2015 (10:2) i Cvetex (17:0).

Da podsjetimo, u našoj ŽFL se takmiči pet timova, tako da je u svakom kolu neko slobodan, a plave dame su „odmarale“ u trećoj rundi takmičenja.

„Zadovoljan sam urađenim do sada, jer smo u prvom kolu odigrali neriješeno protiv petostrukog šampiona, uprkos tome što nismo imali nijednu prijateljsku utakmicu“, rekao je Globarević za klupski sajt, koji je manjak pripremnih mečeva nadoknadio kvalitetnim treninzima.

„Rano smo počeli sa pripremama za ovu sezonu, tako da se neigranje prijateljskih utakmica nije osjetilo“.

Plave djevojke su prethodne sezone nanijele prvi poraz rivalkama iz Pljevalja poslije pet godina, unijele su neizvjestnost u šampionat, a u aktuelnoj sezoni je sve otvoreno.

„Sami početak prvenstva je nagovijestio da će prvenstvo da bude zanimljivije nego prethodne sezone. Prošle sezone smo savladali Breznicu kada je već osigurala prvo mjesto, a sada je slika drugačija“, govori Globarević.

Derbi Breznica - ŽFK Budućnost će se odigrati u 6. kolu u Pljevljima 17. oktobra, a trenutna situacija na tabeli je: ŽFK Budućnost sedam bodova, Breznica sedam bodova. Ali naš tim ima bolju gol razliku i zato je lider.

„Tada ćemo da vidimo na čemu smo, ali kako god da se završi ta utakmica opet ćemo imati isti broj bodova ili će neko pobjeći tri boda, tako da će prelomne da budu dvije utakmice u drugom dijelu sezone“, jasan je Globarević.

A da ŽFK Budućnost igra dobar fudbal govori podatak da je naših pet igračica dobilo poziv u A selekciju za kvalifikacionu utakmicu sa Grčkom u Atini 22. oktobra. To su Anastasija Krstović, Milica Radunović, Nađa Đurđevac, Svetlana Bečić i Anđela Tošković.

„Ponosni smo na to kao klub, a i ja kao trener iz više razloga. To su bukvalno djevojčice koje su budućnost našeg fudbala, jer od tih pet reprezentativki dvije mogu da igraju za U19, a dvije za U17 reprezentaciju. Prezadovoljan sam što su izborile poziv“, poručio je Globarević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR