13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Budućnost savladala Kom: Provjera je uspjela

FK Budućnost

Comments 0

Budućnost savladala Kom: Provjera je uspjela

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Kombinovani tim Budućnosti sastavljen od igrača koji su imali manju minutažu u prethodnom periodu i talentovanih fudbalera iz omladinskog pogona je imao odličan trening.

“Plavi“ su u prijateljskom meču savladali kombinovani sastav Koma rezultatom 2:1 na trening kampu FK Budućnost na Starom aerodromu, a golove su postigli Petar Grbić u 9. minutu i Lazar Mijović u 52. sa bijele tačke.

Stručni štab je mogao da bude zadovoljan viđenim, a rezultat nije bio u prvom planu.

“Definitivno nam je trebala provjera poput ove sa Komom kako zbog igrača koji su bili povrijeđeni, tako i zbog igrača sa manjom minutažom. Momci su opravdali očekivanja, proba je uspjela, jer smo tokom 90 minuta odradili ono što smo htjeli“, rekao je za klupski sajt poslije utakmice pomoćni trener Andrija Delibašić.

Budućnost je od starta nametnula svoj ritam protiv lidera drugoligaškog takmičenja, pitala se za sve na terenu, a prva šansa je stigla u 6. minutu - Velizar Janketić je centrirao iz kornera, a na drugoj stativi se nije najbolje snašao Petar Grbić. Međutim, samo tri minuta kasnije identična akcija je urodila plodom - naš kapiten je u 9. minutu postigao gol za 1:0.

“Plavi“ šampioni su nastavili u sličnom ritmu, a jedan propust u defanzivi sredinom prvog dijela ispravio je golman Đorđije Pavličić, da bi Dejan Zarubica u 36. minutu propustio šansu da povisi na 2:0. Naš napadač koji je igrao polušpica je lukavo i snalažljivo oduzeo loptu igračima Koma, namjestio se i šutirao uprkos tome što je imao Aleksandra Vujačića i Grbića na asistenciji, a dobar pokušaj mu je osujetio golman Zlatičana.

Do kraja prvog dijela naši momci su kružili i igrali kako im odgovara, dok je na početku drugog već bilo 2:0 - Grbić i Zarubica su kombinovali, naš kapiten je poslije solo prodora izborio penal, a onda je predao loptu Mijoviću da šutira sa bijele tačke. Talentovani ofanzivac je iz koraka bio nepogrešiv u 52. minutu.

Kom se samo pet minuta kasnije vratio u igru nakon gola Luke Bulatovića poslije akcije sa desne strane, a do kraja utakmice rezultat su pokušali da povise borbeni Vujačić, Zarubica, talentovani Đukanović i Đuričković, ali nisu dobro gađali.

Na kraju, kada se podvuče crta odličan utisak su ostavili mladići Dakić, Balša Ćetković, Aleksa Ćetković, Markstijepović i pomenuti Đukanović.

“Većina njih trenira sa nama i već znaju koji su principi i koja je njihova uloga kada dođu u prvi tim. Naravno, neki su malo više, neki malo manje opravdali očekivanja što je normalno u njihovim godinama, ali vrijeme je pred njima. Sigurno je da im ovakve utakmice dosta znače na ličnom planu da prebrode prepreke koje imaju kada dolaze u prvim tim, a tu prije svega mislim na tremu i strah“, jasan je Delibašić.
BUDUĆNOST - KOM 2:1

Stadion: Pomoćni teren FK Budućnost. Golovi: 1:0 Grbić 9', 2:0 Mijović 52', 2:1 L. Bulatović 57.

BUDUĆNOST: Pavličić (46' Jevrić), Bojović, Babić (46' Dakić), Vlahović (46' Balša Ćetković), Vučić (46' Markstijepović), Đuričković, Janketić (63' Aleksa Ćetković), Zarubica, Mijović, Grbić (63' Đukanović), Vujačić

KOM: Nikolić, Vujošević, L. Bulatović, Milošev, Joković, Riosuke, Vukčević, Radenović, Ćorović, Filipović, Otašević. Igrali su još: Radošević, B. Bulatović, Dujović, Čolović, Medenica, Mešter, Puletić, Pupović, Peličić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR