8 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Remi Budućnosti i mlade reprezentacije u test meču

FK Budućnost

Comments 0

Remi Budućnosti i mlade reprezentacije u test meču

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je pauzu u šampionatu iskoristila da odigra prijateljski meč sa mladom U20 reprezentacijom Crne Gore za koju su igrali Viktor Đukanović i Jovan Dašić, a na kampu na Starom aerodromu je viđen zanimljiv meč koji na kraju nije imao pobjednika - 1:1.

Šef stručnog štaba Mladen Milinković je sa svojim stručnim štabom na teren poslao ekipu u sastavu Đorđije Pavličić, Miomir Đuričković, Velimir Vlahović, Vladan Adžić, Marko Vučić, Miloš Raičković, Luka Mirković, Velizar Janketić, Lazar Mijović, Vladimir Perišić i Marko Mrvaljević, dok su drugih 45 minuta igrali Damjan Dakić (umjesto Đuričkovića), Igor Ćuković (umjesto Adžića), Vasilije Terzić (umjesto Mirkovića), Sava Milić (umjesto Mijovića), Dejan Zarubica (umjesto Perišića), Aleksandar Vujačić (umjesto Mrvaljevića) i Balša Ćetković (umjesto Raičkovića).

Utakmica je bila dobar test za “plave“ kako bi “pobjegli“ od svakodnevnih treninga, a posebno za mlađe igrače da bi još jednom pokazali stručnom štabu da li na njih može da se računa ili ne.

Plavi tim je bez reprezentativaca Miloša Dragojevića, Igora Ivanovića, Andrije Ražnatovića, Anta Babića i Bogdana Milića, kao i iskusnih Draška Božovića i Petra Grbića kontrolisao dobar dio meča u prvom dijelu, ali gol je izostao.

Janketić je oprobao šut, Raičkovićev udarac je završio tik pored stative, Mrvaljevićev lijep pokušaj petom nakon centaršuta Vučića je odbranio Baltić, da bi najveća šansa bila viđena u 41. minutu. Mirković je solo prodorom promiješao “sokoliće“, uposlio je Mrvaljevića koji je šutirao tik pored stative...

I kako to obično biva uslijedio je gol protivnika koji je imao par pokušaja koji nisu bili ozbiljni - Šaletić je izveo prekid, a u skoku je najveći bio Vukčević koji je pogodio iz drugog puta nakon što mu je Pavličić prvo odbranio zicer. Na taj centaršut je naša odbrana odreagovala loše.

Na početku drugog dijela, mlada U20 selekcija je pogodila stativu nakon odbrane Pavličića, pa je Ćuković morao da reaguje, naš golman se istakao još jednom u 58. minutu paradom, a kompletno drugo poluvrijeme je proteklo po notama “plavih“.

Janketić je gađao preko prečke na centaršut Zarubice, Vujačić je pogodio prečku na dodavanje Milića, Terzić je dva - tri puta oprobao svoj udarac, a naši momci su izjednačenje potpisali u 66. minutu. Terzić je izveo korner, Vujačić je odlično igrao glavom, a Janketić je pogodio na drugoj stativi.

Tako su plavi iza sebe ostavili solidan test meč, a što je najvažnije vidjelo se da su povrede iza Luke Mirkovića i Miloša Raičkovića, čiji će povratak značiti našem timu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR