11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nedović pred Sutjesku: Do pobjede uz navijače, ako bude potrebno, idemo i preko granice bola

FK Budućnost

Comments 1

Nedović pred Sutjesku: Do pobjede uz navijače, ako bude potrebno, idemo i preko granice bola

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Sve je spremno za najveći derbi u domaćem fudbalu koji budi emocije nekih prošlih vremena - za drugi po redu u aktuelnoj sezoni, u kojoj Budućnost brani titulu, a Sutjeska je aktuelni lider prvenstva i najveći izazivač.

Budućnost, u 16. kolu prvoligaškog karavana, sjutra (nedjelja, 28. novembar) dočekuje Sutjesku na Gradskom stadionu u Podgorici. Ulaznice za derbi će se prodavati sjutra od 13.00 časova do početka utakmice na biletarnici na zapadnoj tribini, koštaće dva eura, a u ponudi će se naći karte za zapadnu tribinu.

„To je najljepša utakmica koja može da se igra, to je derbi koji traje najduže i koji je bio derbi u prethodne dvije države. Sada se i kod nas gaji i svi se trudimo da bude sve bolji i bolji“, rekao je u najavi utakmice, šef stručnog štaba Budućnosti Aleksandar Nedović.

Budućnost je prvi derbi u Nikšiću - na koji je (in)direktno uticao sudija koji je još na „hlađenju“ nesviranjem dva penala za „plave“ - izgubila minimalno 1:0, a nakon 15 odigranih utakmica ima 11 bodova manje od lidera Sutjeske.

„Sam naziv derbi nosi sa sobom to da uloga favorita i bodovna prednost - u ovome trenutku rivala, a prošle godine naša - ne igra veliku ulogu, već trenutak inspiracije. Ko bolje uđe u meč, ko smanji greške na minimum i ko bude imao bolji odnos prema obavezama biće bliži pobjedi“.

Spektakl pod Goricom neće biti potpun, jer Nedović ne može da računa na najjači sastav - „plavima“ će nedostajati starteri Igor Ivanović, Vasilije Terzić, Momčilo Raspopović i Šaleta Kordić, dok su od ranije povrijeđeni Igor Ćuković i Bogdan Milić.

Međutim...

„Naša igra nije ista sa tim igračima i bez njih što se tiče kvaliteta i klase, kao i individualnog poteza koji često rješava derbije. Ali na utakmici u srijedu u Kupu - koja je bila eliminaciona i koja je nosila veliki pritisak – smo odreagovali na pravi način. Ne vidim razlog da ni u nedjeljnom derbiju ne bude reakcije. Ne postoji šansa da igrači koji budu igrali neće dati sve od sebe i da neće pokušati da dođu do pobjede na svom terenu“, jasan je Nedović.

„Plavi“ su sa Nikšićanima odigrali 55 međusobnih duela (26 pobjeda, 17 remija, 12 poraza), dok su ih pod Goricom ugostili 27 puta - 15 pobjeda, osam remija, četiri poraza. Najvatreniji navijači su spremni za veliki događaj, a zapad najavljuje „buđenje“...

„Mislim da je došao trenutak kada su nam navijači najpotrebniji. Varvari su nam davali podršku na svakoj utakmici, čak i u Kupu protiv Rudara su došli u velikom broju iako je bio radni dan i dali su nam krila“, govori Nedović, pa se nadovezuje.

„Faktor podrške sa tribina u derbiju će biti važan, jer će publika trebati da nas diže u nekim trenucima naših praznih minuta ili bolje igre Sutjeske“.

Miloš Raičković i drugovi će sigurno dati sve od sebe za nova tri boda kako bi smanjili zaostatak na tabeli, uprkos tome što je ritam srijeda - vikend naporan.

„Imamo smanjenu rotaciju, opterećenja su velika jer su podloge teže u ovom periodu godine, ali publika - ako dođe u velikom broju kao što se najavljuje - će nam sigurno dati vjetar u leđa u svakom trenutku. A mi ćemo kao ekipa, ako bude potrebni ići i preko granice bola kako bismo došli do pobjede i ostali u trci na oba fronta“, poručio je Aleksandar Nedović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

E moj Nedoviću.Posle one igre sa Zetom trebao si imat sportskog morala da podneseš momentalno ostavku.Loše igre i rezultati.Dobar si čovjek ali loše igre i veliki zaostatak je za ostavku