8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milinković: Najbitniji je tim, drago mi je što igrači tako razmišljaju

FK Budućnost

Comments 0

Milinković: Najbitniji je tim, drago mi je što igrači tako razmišljaju

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je odradila posljednji trening pred neđeljni meč (15.00) sa Jezerom u Beranama u 8. kolu Telekom 1. CFL.

Plavi šampioni će protiv prošlogodišnjeg drugoligaša pokušati da ostvare treći trijumf nakon nesrećne eliminacije od Sarajeva, a četvrti vezani u prvenstvu.

"Dobro je što smo u prethodne dvije utakmice odradili dobar posao osvojivši šest bodova, ali protiv Jezera moramo da potvrdimo da se nalazimo u formi. Naš plan je da osvojio tri boda i ostvarimo zacrtano pred reprezentativnu pauzu", rekao je šef Mladen Milinković na konferenciji za medije.

Jezero je definitivno osjveženje u ovogodišnjem šampionatu sa 11 osvojenih bodova iz sedam kola uz gol razliku 4:4.

"Domaćin sigurno ima svoje ambicije, zna da igra na rezultat što govori podatak da su postigli i dali isti broj golova i da su osvojili respektabilan broj bodova, a to je najvažnije u prvoligaškom takmičenju. Moramo da budemo koncetrisani, disciplinovani i odgovorni, a vjerujem da ćemo kroz dobru igru napraviti rezultat. Interesuje nas samo da se vratimo sa tri boda u Podgoricu".

Strateg Podgoričana neće moći da računa na povrijeđenog Nemanju Sekulića, suspendovanog Petra Grbića, a pod znakom pitanja je Luka Mirković.

"Tokom posljednje dvije utakmice su nam dva igrača iskočila iz stroja - Sekulić i Mirković. To nas zabrinjava, ali nadam se da će igrači koju budu igrali dati svoj maksimum i da će pokazati da se nalaze u usponu forme", rekao je Milinković, koji je pohvalio svoje plave momke.

"Raičković je igrao povrijeđen drugo poluvrijeme protiv Iskre, ali je stisnuo zube. Sada je i Janketić dobio malo veću minutažu i nije bio na nivou na kome može da bude. Međutim, svi moramo da razumijemo te igrače, a meni je žao što smo imali zgusnut raspored i nismo odigrali nijednu prijateljsku utakmicu kako bi se razigrali svi igrači. Međutim, bitno je da svako da doprinos koliko god da igra, mi iz stručnog štaba to cijenimo, ali najvažnije od svega je što igrači gledaju to tako da je tim veći od svih nas".

Utakmica protiv Jezera će biti četvrta za "plave" u prethodnih 12 dana, a treća nakon poraza od Sarajeva u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Nije bilo lako vratiti se u normalu nakon ispadanja od Sarajevo, posebno jer smo veći dio utakmice bili bolji protivnik. Gledao sam Sarajevo protiv Seltika, vidio sam gol Seltika, moglo je i nama da se posreći, pa da golman ispusti loptu kod Grbićeve šanse. Međutim, igrači su to brzo preboljeli, vratili su se u normalnu i svi znamo da je prvenstvo prioritet", poručio je 52-godišnji Lozničanin, koji je dodao.

"Osvajanje prvenstva je jedini put da se ponovo nađemo u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nadam se da ćemo ga osvojiti, jer nam za sada ide dobro".

Cilj šampiona je da se što prije domognu liderske pozicije - trenutno su na minus tri poena od lidera Podgorice, ali imaju utakmicu manje.

"Naš cilj je da do januara budemo na prvom mjestu ili što bliže. Nadam se da nećemo imati pehova i problema kao tokom ljeta, da ćemo na zimu dovesti neko pojačanje i da ćemo napraviti seriju dobrih rezultata. Nema razloga da ni sada ne napravimo dobru seriju, ali idemo od utakmice do utakmice", rekao je Mladen Milinković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR